Hotel BelvédèreFoto: hotel-belvedere-cerbere.fr
Reisimine
2. mai 2019, 19:21

10 paika Euroopas, kus asuvad suurepärased raudtee-äärsed hotellid

Pärast pikka teekonda on isegi vaid sõbralik tervitus ja mugav voodi reisija jaoks otsekui taevalikuks lõõgastuseks. The Guardian on reastanud kümme parimat Euroopa hotelli, mis asuvad raudteede läheduses.

Cerbère, Prantsusmaa

Cerbère on viimane Vahemere kaldal asuv Prantsusmaa külake enne Hispaaniat. See on vaikne mereäärne kuurort rahvusvahelise rongijaama ning kahe imelise hotelliga. Esimene on 1930ndatel ehitatud Hotel Belvédère, mis on kujundatud luksuslaevana. 2002. aastal ajaloomälestiseks kuulutatud hoone kõrgub täpselt raudtee kõrval. Teisel pool küla asub 1950ndatel kaljule rajatud hotell La Vigie, mis pakub imelisi vaateid.

Amsterdam, Holland

Pärast pikka rongireisi on Amsterdamis üheks lemmikuks Train Lodge, mis asub Sloterdijki jaama kõrval. See omanäoline hotell on loodud endise Zürich-Rooma magamisvagunitest. Õhkkond on elav, ent rahustav, voodid on mugavad ning asukoht annab võimaluse vabalt linna uudistada. Suurema grupiga saab broneerida terve vaguni.

Porto, Portugal

Porto São Bento peajaamast üle tänava asub Hotel Peninsular. See hotell on imeliselt sünge, sisustatud tumedast mahagonist mööbliga, andes edasi traditsioonilist vana Portugali hotelli õhkkonda. Hoone on väga massiivne ning ka tipphooajal võib leida vabu tubasid.

Pariis, Prantsusmaa

Kiviviske kaugusel Gare du Nordist asub hotell Whistler, mille teemaks on rongireiside kuldajastu. Selle luksuslikus sisustuses on tunda tõelist antiiki. 

Stadt Kufstein Foto: hotel-stadt-kufstein.at

Kufstein, Austria

Mägedevahelises Kufsteini väikelinnas peitub kaunis Stadt Kufsteini hotell. Tegemist on rahuliku ning keskse majutuspaigaga, kus pakutakse imelist hommikusööki. 

Leipzig, Saksamaa

10minutise jalutuskäigu kaugusel Hauptbahnhofi rongijaamast asub Bach14 hotell. Nagu nimigi ütleb, on tegemist majutusasutusega, mida iseloomustav teema on helilooja Johann Sebastian Bach, kes elas elu lõpukümnenditel Leipzigis.Mõnusal välialal saab nautida kohvi ning kuulata muusikalisi etteasteid, mis toimuvad seal igapäevaselt.

Brüssel, Belgia

Brüsseli Schaerbeeki rongijaama lähedal asub temaatiline Train Hostel. Tegemist on väga hea hinnaga majutuspaigaga. Magamisasemed on vagunites, kuid olemas on ka tänava kohal kõrguv romantiline katusesviit.

Barcelona, Hispaania

Raudteejaama kohale ehitatud Barceló Sants hotelli iseloomustab kosmoseteema. See on suurepäraseks valikuks ka lastele, kes saavad näha „Star Trekist“ tuntud tähelaev Enterprise'i kaptenisilda ning näiteks veel „Tähesõdade“ roboti R2-D2 mudelit. Toad on modernsed ja puhtad, akendest avaneb ka kaunis vaade Barcelona kesklinnale.

Grand Hotel Savoia Foto: grandhotelsavoiagenova.it

Genova, Itaalia

Viietärni luksushotell Grand Hotel Savoia on Genovas puhates kindlasti soovitatav valik. Selle sisustus on kaunis ning stiilne. Imelised on ka toidud ning hotellis asuv spaa. Ja see asub Termini raudteejaama kõrval.

Tiefencastel, Šveits

Sõbralik ja perekeskne Hotel Albula & Julier on vaid lühikese jalutuskäigu kaugusel Tiefencastelis asuvast rongijaamast. Kagu-Šveitsi mägine maastik lisab piirkonnale veelgi väärtust. Hotelli panoraamsest söögitoast võib jälgida kõrgemal metsatukas sõitvaid ronge, mis on öisel ajal kaunis vaatepilt. Albula & Julier pakub külastajatele hea hinnaga mugavust, maitsvat toitu ning sooja tervitust.