Foto: Shutterstock
Sisuturundus
4. märts 2019, 12:03

Igatsed merd ja sooja päikest? Neli soovitust järgmiseks puhkusereisiks

Kuhu sõita puhkama, et ees ootaks soe päike, õhk ja merevesi? Soovitusi jagab Estraveli rühmareiside toote- ja müügijuht Terje Tellis.
Foto: Shutterstock

Miami melu koos Kariibi kruiisiga

Suurlinn Miami ja kruiisilaevad, mis mahutavad Eesti väikelinna jagu reisijaid.

Parim aeg reisimiseks: detsember–veebruar näed Miami kõrghooaega, kuid veelgi parem aeg on märtsist maini, kui linn ei ole nii ülerahvastatud. Šopinguhuviliste parim ajastus on novembri lõpp, et osa saada musta reede ostupühast.

Kellele sobib: hakkaja puhkaja, kellele meeldivad uued elamused

Mida põnevat ette võtta: hop on-hop off bussiga saad Miamist hea ülevaate. Näiteks juba randu on igale maitsele alates art deco arhitektuuripärlite ja öise meluga Miami Beachist kuni rahuliku ja peresõbraliku Key Biscayne’ini. Külasta Little Havannat – tükikest Kuubat mõnusate Ladina-Ameerika restoranide ja galeriidega, moodsat Miami Design Districti ning kiiresti arenevat kunstigaleriide piirkonda Wynwoodi.

Šopahoolikute päralt on arvukad kaubanduskeskused ja outlet’id. Kuhjaga uudistamist on ka lastele: Miami Seaquarium, Evergladesi rahvuspark alligaatoritega, loomapark Jungle Island, paadiretked delfiinide juurde, Kennedy kosmosekeskus jne.

Et Miamist ja lähedal asuvast Fort Lauderdale’i linnast saab alguse enamik Kariibi mere kruiise, tasub seal teha tutvust ka selle reisiviisiga. 3–5päevasel lühikruiisil teed kindlaks, kuidas sulle meeldib meritsi liikuv hotell. Veeda aega laeva päikesetekil, pane end proovile surfisimulaatoril ja ronimisseinal, vaata õhtuseid muusikalietendusi, külasta sadamalinnu ja kui troopikale vaheldust vaja, kiika kruiisilaeva uisuplatsile.

Foto: Shutterstock



Puerto Plata kuurort Dominikaani Vabariigis

Kindla peale minek: rannapuhkus suuruselt teises Kariibi mere riigis.
Parim aeg reisimiseks: detsember–märts, kui temperatuur 25–30 °C ning turiste pole üleliia palju.

Kellele sobib: tõelised rannalõvid, kes ei ütle ära võimalusest end veidi liigutada.

Mida teha Dominikaanis: puhata! Puerto Plata piirkond on tuntud eelkõige oma pikkade liivarandade poolest. Alusta rannapäeva kasvõi päikesetõusuga – õhk on soe ja merevesi niisamuti (tunduvalt soojem kui samal ajal Egiptuses või Kanaaridel).

Tuntumate kuurortide Playa Dorada, Costa Dorada ja Sosúa hotellid paistavad silma sõbraliku kõik hinnas teeninduse ja väga hea toitlustusega. Puhkajaskond on nooremapoolne ning pärit peamiselt Kanadast, USAst, Saksamaalt, Suurbritanniast ja Soomest. Rannad on lastesõbralikud ning hotellides on lastebasseinid ja mängunurgad, kuid suurte veeparkidega komplekse selles piirkonnas ei ole.

Et Dominikaani Vabariigist täit pilti saada, reisi ringi. Arvukad lahesopid pakuvad ideaalseid snorgeldamis-, sukeldumis- ja surfivõimalusi. Väga hinnatakse sealseid alg- ja kesktaseme mängijaile sobivaid golfiväljakuid.
Ja muidugi loodus – vihmametsad ja orud-mäed meelitavad matkama. Üks meeldejäävamaid elamusi on kindlasti adrenaliinirohke Damajagua koskede retk. Ja ära maga maha veebruaris algavat vaalavaatluse perioodi!
Kohalikku melu naudi Sosúas või Puerto Platas, kus sõida köisraudteega 800-meetrise Isabel del Torrese mäe tippu. Kui aega rohkem, käi ka pealinnas Santo Domingos, mis on tuntud kui vanim eurooplaste asutatud linn Ameerikas.

Foto: Shutterstock

Mitmekülgne Kaplinn Lõuna-Aafrika Vabariigis

Kaplinnal on pakkuda rohkem, kui oodata oskad (peale ajavahe, sest linn asub Eestiga samas ajavööndis).

Parim aeg reisimiseks: oktoober–märts, kui lõunapoolkeral on suvi.
Kellele sobib: avatud meeltega nautleja.

Mida põnevat teha Kaplinnas ja selle ümbruses: 3,5 miljoni elanikuga suurlinn on kui suur looduspark, mida ümbritsevad lopsaka rohelusega mäeküljed ning puutumatute randadega eeslinnad. Laudmäelt ja Lõvipea mäelt vaadeldes on see ilu su peopesal.

Kaplinnast leiad ookeaniäärsed promenaadid, galeriid, muuseumid, ühtlaselt kõrge tasemega restoranid, stiilse ostu- ja meelelahutuskeskuse Victoria & Albert Waterfront ning Kirstenboschi botaanikaaia, mis on ood Lõuna-Aafrika rikkalikule faunale.

Rendi auto ja avasta ümbruskonda! Populaarseimad randadest võiks ära mainida Cliftoni rannad, palmialleega Camps Bay ja Muizenbergi surfimeka oma ikooniliste värviliste rannamajadega.

Päevasel väljasõidul Kapi poolsaare tippu Hea Lootuse neemele külasta Kalk Bayd, boheemlasliku atmosfääriga kaluriküla. Teele jääb väga ilus Bouldersi rand, mis on koduks väljasuremisohus aafrika pingviinidele. Tagasi sõida mööda Chapmans Peaki maanteed, kust avanevad võrratud panoraamvaated.
Kaplinna ümbruses kõrguvad mäed pakuvad rohkelt matkavõimalusi.

Läheduses asuvad golfiväljakud ja veinipiirkonnad (nt Stellenbosch, kust pärineb Aafrika kohalik viinamarjasort “Pinotage”. Mõnesaja kilomeetri raadiuses saad minna rahvusparki safarile või teha benji-hüppe Bloukransi sillalt. Ei pea vist lisama, et seda nimekirja saad täiendada nagu süda lustib – on vaja vaid lennupileteid!

Foto: Shutterstock


Lissabon, Porto ja teised Portugali linnad

Peeglike, peeglike seina peal, mis on kauneim linn kogu Portugalis?

Kellele sobib: linnapuhkuse fänn, kelles on peidus maadeavastaja.

Miks minna: Lissabon on üks Euroopa mõnusamaid linnapuhkuse sihtkohti: kitsad tänavad, mustrilised kahhelplaadid, retrotrammid, kohvikud maitsva kohvi ja Pastéis de Nata kreemikookidega, kerge tuuleõhk, mis seob kadunud aegade hõngu ja tänapäeva.

Seekord astu samm või kaks kaugemale. Lissaboni ümbrusest leiad romantilise Sintra linna ning kaks populaarset suvituskohta, rikkaliku ajalooga Cascaisi ja luksusliku kuurortlinna Estorili. Samuti ei tasu külastamata jätta "maailma lõppu”" ehk Euroopa mandri läänepoolseimat punkti Cabo da Rocat.

Lissabonist 300 km põhja poole jääb Portugali suuruselt teine linn Porto. Imetle UNESCO maailmapärandisse kuuluvat vanalinna, maitse kohalikke mereande, võta osa kirevast ööelust, tutvu Duoro jõe oru veiniistanduste ja linnakeste Pinhão ja Reguaga. Tihti tuleb teemaks, kas ägedam on Lissabon või Porto.

Kummale annad sina oma hääle?