KUI PALJU TÕUSIS ELAMUMAA VÄÄRTUS 20 AASTAGA? Rohelisega on tähistatud need asustusüksused, kus tõus oli vähemalt 15 korda. Kollasega on tähistatud need, kus tõus oli vähemalt 10 korda, kuid vähem kui 15 korda. Punasega need, kus elamumaa väärtus kasvas vähemalt 5 korda, kuid vähem kui 10 korda. Mustaga on need, kus tõus oli väiksem kui 5 korda. Halliga on need paigad, kus elamumaad ei ole. Elumaaks on siin loetud need katastriüksused, mille peamine sihtotstarve on elamumaa.

Foto: Aluskaart: maa-ameti asustusüksuste kaardikiht
Eesti uudised
5. november 2022, 14:00

TABEL | 100 KORDA KALLIM KUI VAREM: vaata järele, milline on maade koguväärtus sinu kodukohas! (5)

Nädala alguses avaldas maa-amet üle 20 aasta uued korralise hindamise tulemused. Õhtulehe kasutuses on andmed kõikide katastriüksuste kohta. Nende põhjal on võimalik arvutada iga küla, linna ja aleviku maa koguväärtus ja võrrelda seda varasemaga. Milline on sinu kodukandi maade koguväärtus ja kui palju see 2001. aastaga võrreldes tõusis?

Seekordse hindamise tulemused avaldas maa-amet aadressil minu.kataster.ee. Seal saab maatükkide uusi hindu otsida ühe kaupa. Seda, kui palju kogu Eestimaa kallines, on teada: 3,95 miljardilt eurolt 32,5 miljardile. Samuti avaldas maa-amet maakondade kaupa, kui mitu korda hinnad tõusid. Mida aga seni avaldatud ei ole, on ülevaade asustusüksuste ja kohalike omavalitsuste kaupa. Õhtulehe andmed seda aga võimaldavad.

Edasi lugemiseks: