"Vähe sellest, mina nägin oma klassi viimati 13. märtsil. Juhul kui eriolukord lõpeb mai alguses, saame kümne kaupa kooli tagasi minna ja eksameid ka teha mõne inimesega klassis. Aga kui me ei saa isegi lõpuaktust, siis me ei näegi täiskoosseisus enne, kui kunagi toimub klassikokkutulek..." nendib abiturient Trine Puolokkainen.Foto: PantherMedia/Scanpix
Kommentaar
14. aprill 2020, 12:20

Õhtuleht alustas koostööd koolilehtede ja koolidega, et anda noortele platvorm oma arvamuse avaldamiseks.

NOOR ARVAB | Abiturient: uskumatu, et suur etapp mu elus lõpeb e-kirjaga saadetud tunnistusega ja aktuseta ning klassikaaslasi näen alles kunagi kokkutulekul (2)

Eriolukorras ei ole kuigi palju räägitud lõpuklassidest. Muidugi on haridus- ja teadusministeeriumi jaoks suur murekoht olnud üheksandike ja kaheteistkümnendike eksamid ning see küsimus on vähemalt esialgu vastuse leidnud. 

Kuid keegi ei räägi sellest, kuidas lõpetajatel läheb. Üleüldse mainitakse õpilasi vahel harva. Meedias on kuulda vaid seda, kui tublid on meie õpetajad ja koolid ning õpilaste perekonnad, kes nüüd peavad oma koolilastega ise õppima. Aga miskipärast pole tublid õpilased, kes peavad kodus iseseisvalt selgeks saama uusi teemasid, kui juhendiks pole muud, kui leheküljed õpikus.

Edasi lugemiseks: