Nii müntide kui sentide kogumine on väga populaarne tegevus paljudes majapidamisetes, rääkimata lastest. Foto: Josh Appel / Unsplash
Raha
12. aprill 2020, 05:29

Hoiupõrsa viimased päevad ehk Kus ja kuidas saab sente vahetada?

Nii müntide kui sentide kogumine on väga populaarne tegevus paljudes majapidamistes, rääkimata lastest. Hoiupõrsasse kogunenud kõliseva vahetamine paberrahaks või selle suunamine pangakaardile ei ole aga üldse nii lihtne kui arvata võiks. Kus ja kuidas seda täna teha saab, uurisime erinevate pankade esindajatelt.

Nii müntide kui sentide kogumine on väga populaarne tegevus paljudes majapidamisetes, rääkimata lastest. Hoiupõrsasse kogunenud kõliseva vahetamine paberrahaks või selle suunamine pangakaardile ei ole aga üldse nii lihtne kui arvata võiks. Kus ja kuidas seda täna teha saab, uurisime erinevate pankade esindajatelt.

Võimalus münte paberrahaks vahetada või arvele panna toimub Eestis pangakontorite vahendusel. Kes aga soovib kogutud raha poodi minnes kasutada, saab seda teha maksimaalselt 50 euromündi või -sendi ulatuses, sõltumata nende väärtusest, ning seda vaid kaupade eest makstes.

Edasi lugemiseks: