Soomaa rabade vahel asuvas kaljukotka pesas käib tubli haudumine, mida saab YouTube'ist otsepildis jälgida.Foto: Youtube / kuvatõmmis
Reisimine
20. märts 2020, 19:00

Safari kodudiivanil: loomakaamerad toovad sulle metsaelu koju kätte

Kas kaljukotka pojad on juba koorunud? Millega pandad tegelevad? Kui soovid, tuleb loomariik sulle karantiiniajal interneti vahendusel koju. Aina vaata ja imetle!

Eesti kotkad

Soomaa rabade vahel asuvas kaljukotka pesas käib tubli haudumine, mida saab YouTube'ist otsepildis jälgida. Õppigem linnult stoilist paigal istumist! Kaameras nähtavat pesa on kotkad kasutanud alates 2011. aastast, kusjuures selle aja jooksul on tuule tiibadesse saanud kolm poega, kirjutab looduskalender.ee

Pesakaamera on ka merikotkal.

Oravad ja jänesed

Oravate elu Soome metsas saab jälgida YouTube'i otsekaamerast Kurrelive, mida Iltalehti soovitab jälgida hommikupoole ehk siis umbes kell 9–12, kuna siis on need loomakesed kõige aktiivsemad. 

Jäneste elule keskendub Jänislive, kuid pikk-kõrvade tabamine on paras õnnemäng – nende söögikohas võib parajasti toitu nokkida hoopis vares.

Ilvesed ja karud

Kui sind huvitavad ilvesed, saab Kuusamo suurulukite keskuse veebikülje otsekaamerast jälgida nende söögipaika. Karud on veel talveunes, aga pea nemadki ei ärka!

Pandad ja elevandid

Ameerikas asuv Smithsoniani loomaaed pakub võimalust kiigata hiidpandade Tian Tiani ja Mei Xiangi igapäevaellu alloleval lingil:

https://nationalzoo.si.edu/webcams/panda-cam

Samas loomaaias on püsti pandud ka Aasia elevantide toimetusi näitavad kaamerad.

https://nationalzoo.si.edu/webcams/elephants

Hulgaliselt otsekaameraid leiad ka veebiküljelt Explore.org