Rinnahoidjad vajavad õrna kohtlemist, sest tegu on vormitud esemega. Foto: Uliana Kopanytsia / Unsplash
Nipid
17. märts 2020, 12:46

Kui halb või hea on pesta rinnahoidjaid pesumasinas?

Pärast uue pesu soetamist on ikka soov, et see võimalikult kaua vastu peaks. Kas rinnahoidjad tohiks visata koos muu määrdunud pesuga masinasse, selgitab Tallinn Change Lingerie kaupluste juhataja Meeri Schasmin.

Rinnahoidjad vajavad õrna kohtlemist, sest tegu on vormitud esemega. Vale hoolduse korral võib muutuda rinnahoidja vorm ja väheneda elastsus.

Nii säilitad rinnahoidja vormi:

  • Pese õrnalt käsitsi. Kui vanaaegse pesu aitavad puhtaks sidrun, sooda ja äädikavesi, siis kvaliteetseid nüüdisaegseid rinnahoidjaid on kõige mõttekam pesta käsitsi, madalal temperatuuril (30 kraadi juures) ja vaid õrnale pesule mõeldud vahendiga.
  • Ka pesumasina käsipesuprogramm on rinnahoidjale liiast! Masinas võib pesu trumli vastu hõõrduda ja kannatada saavad nii kangas, õmblused kui ka tugikaar.
  • Kuivata õiges asendis. Kindlasti ei tohi rinnahoidjat kunagi väänata ega venitada. See tuleb pärast pesemist riputada pesukuivatusrestile.
  • Vaid õhu käes. Suurima karuteene teed, kui paned rinnahoidja kuivatisse, sest kuumus vähendab selle vööosa elastust.
  • Vormis ka sahtlis. Polsterdatud rinnahoidjad peaksid ka pesusahtlis oma õiges vormis olema. Kui keerad need pahempidi või hoiad hooletult, võivad need kortsuda ja koolduda ning oma vormi kaotada.

Millal on rinnahoidja vana?
Oluline on jälgida rinnahoidja vöö elastsust, mis kipub aja jooksul välja venima ega paku enam rinnale piisavat toestust. Üldjuhul on just valed hooldusvõtted need, mis kahandavad pesu kandmisaega.

Kokkuvõttes: HALB