Foto: Martin Ahven
Raha
13. märts 2020, 09:01

KAS PÄÄSEME KINNISVARAKRAHHIST? Ekspert: pakkumiste põud võib kinnisvaraturgu säästa

Ülemaailmne finantspaanika on erinevate sektorite kaudu jõudnud ka Eestisse, markantsel moel võib kinnisvaraturgu säästa aastaid kirutud pakkumiste vähesus, teatab Pindi Kinnisvara enda nädala kokkuvõttes.

„Kui maailma majandus nina allapoole keerab, pole ka meil sellest pääsu, kuid elamispindade müügiturul on täna omapärane puhver – kõigepealt hakkavad pikenema kuumaks aetud turul müügiperioodid ning edasine sõltub juba sellest, kui pikalt ülemaailmne segadus vältab,“ sõnas Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman.

„Praegusel kinnisvaraturul müüakse uusarendused maha ehitusperioodi jooksul ja ka vähegi mõistlikus seisukorras pruugitud korterid leiavad ostja nädala-kahega, mis pole päris tavapärane olukord. Pakkumiste arv on nii Tallinnas kui muudes Eesti linnades ajaloo madalaim ja see tekitab omalaadse puhvertsooni – mitte midagi ei juhtu, kui korterite müügiperiood ostjate vähenemise tõttu ka kaks korda pikemaks nihkub, keegi seetõttu nälga ei jää,“ selgitas Sooman. „Loomulikult, pikemaajalise seisaku korral tuleb olla valmis suuremateks ebameeldivusteks, aga eks kõik elavadki hetkel päev korraga, ennustused on täiesti mõttetud,“ tõdes ta.