Suurbritannia lennuettevõte Flybe pakkis pillid kotti.Foto: Zuma Press/Scanpix
Maailm
5. märts 2020, 12:47

Suurbritannia lennufirma Flybe lõpetas keset ööd tegevuse (3)

Suurbritannia lennuettevõte Flybe teatas öösel kella kahest tegevuse lõpetamisest. Ootamatu otsus mõjutas tuhandeid reisijaid ning oli löögiks firma 2000 töötajale. Ettevõte süüdistab kokkuvarisemises koroonaviirust, vahendab Daily Mail.

Flybe klientidele teatati keset ööd saadetud sõnumis, et neil pole mõtet täna lennujaamadesse tulla, sest Suurbritannia lennufirma lõpetas tegevuse. Kõik ettevõtte lennud tühistati ning juba eemaldatakse lennujaamades Flybe'ga seotud reklaamtahvleid. Lennufirma lõpetas tegevuse võrdlemisi ootamatult – viimaste eileöiste lendude ärajätmisest teatati reisijaid ja ka meeskondi vaid loetud minutid enne õhkutõusu. 

Flybe omanikud ise on süüdistanud kokkuvarisemises koroonaviirusest tingitud kriisi, mis on reisijate arvu tunduvalt vähendanud. Kliendid nimetasid seda kehvaks vabanduseks, sest nende sõnul on lennufirma halb juhtimine kestnud aastaid. Juba eelmisel aastal oleks Flybe pankrotti läinud, ent Suurbritannia valitsus lubas neile päästvat rahasüsti, kui omanikud rohkem ettevõttesse panustavad – ka see plaan läks vett vedama. Lennufirma tegeleski enamjaolt Briti siselendudega.

Segaduses reisijad olid olukorrast jahmunud. Foto: PA Pictures/Scanpix

Paljud piloodid ja meeskonnaliikmed olid ettevõtte tegevuse lõpetamisega seoses täielikus teadmatuses. Osad said sellest teada alles öösel kui nad järjekordseks lennuks valmistunud olid. Flybe viimane lend pöörati teadaolevalt lausa õhus ümber – Birminghamist Glasgow'sse suunduma pidanud lennumasin muutis suunda ning maandus hoopis Manchesteris. Selle põhjustas segadus meeskonnaliikmetele laekunud sõnumitega. Lennukis viibinud personalile öeldi, et tegu on tankimisprobleemiga, ent alles Manchesteris said nad teada, et Flybe on tegevuse lõpetanud. 

„Reisijad olid kõik äärmiselt kannatlikud. Meie samuti, kuna minu arvates mõistsime, et väike viivitus ei tähenda midagi selle kõrval, et võime töökoha kaotada,“ sõnas Birmingham-Glasgow lennul viibinud Flybe töötaja.