Märtsikuu Nipiraamat on pühendatud tervisele! Foto: Nipiraamat
Uudised
18. märts 2020, 14:16

MÄRTSIKUU NIPIRAAMAT | Loe nüüd ajakirja ka veebis! (4)

Märtsikuu Nipiraamat on pühendatud tervisele! Juttu tuleb nii unest, ravimitest, rindade tervisest, dieedist kui veel paljust muustki. Aga mis kõige olulisem ‒ kui oled enda kehas õnnelik ja rahu teinud kõikide elukäänakutega, mis su kehale jälje on jätnud, ei kipu stress ega ka haigused sulle ligi.

Ajakirja avaloos räägib unetehnoloog Kene Vernik (34), et tema vastuvõtule tullakse tihti pärast teiste erialaarstide juures käimist. Sageli inimene ei usu, et tema terviseprobleemid on seotud unega. „Tihti on patsiendile tehtud uuringuid, ta on võtnud ravimeid, aga probleem ei kao ja ööuni muutub isegi halvemaks,“ teab unenõustaja. Nii on Kene ülesanne leida üles murekoht, mis unehäireid tekitab.

Kui võrrelda tänast veel kümne aasta taguse ajaga, olid paljud ravile tulnud patsiendid oma kehvast unest väga vaevatud, sest unemeditsiin polnud tol ajal hästi kättesaadav. Praeguseks on see Eestis aga palju edasi arenenud, tõusnud on ka inimeste teadlikkus hea une tähtsusest ja selle seosest tervisega. „Inimesed tunnevad oma une kvaliteedi vastu huvi,“ tõdeb Kene, kuid lisab, et töö käigus tuleb tal endiselt purustada nii mõnigi müüt. Loe pikemalt SIIT!

Nüüd oleme ajakirja lugemise veebis teinud sinu jaoks eriti lihtsaks – kliki vaid pealkirjale ning asu lugema!

Märtsikuu ajakirjast leiad:

Mõnusat lugemist!