Tehnika

Õhksoojuspump koju: igaühel oma tõde, aga millist siis valida? (13)

LISA KOMMENTAAR

Kustkohast need hinnad15. veebruar 2020, 12:26
küll alati võetakse? Ma ei ole kunagi küttepuude eest maksnud nii palju, ruumi hind koos toomisega on 30-40 euri. Kahekordne maja ja puid kulub kokku mitte rohkem, kui 10 ruumi, pliiti pole.
Tegelik tõde612. veebruar 2020, 04:03
...hane "utiliseerimine". Isiklik arvamus: Kahjuks puudub valikuvõimalus aga kui valida saaksin valiksin majapidamise kus põhikütte teevad ahjud, pliidid (need vanad head) ja lisakütteks kasutaks õhksoojuspumpa, et vältida liigseid temperatuurikõikumisi mis tekivad kütmistevahelisel ajal. Samuti sedasi lisaküttena kasutades oleks enamus aega pump vaiki ja töötaks vaid siis kui seda vaja. Väiksem müra, vähem õhukuivust.
Tegelik tõde512. veebruar 2020, 03:57
..Et kui varem oli aastane energiakulu mul G klassi maja vääriline siis nüüd on aastane energiakulu B klassi hoone vääriline. Hoone konstruktsiopne ei ole muudetud. Samad aknad, sama nullsoojustus. Sellise kütteliigi puhul soojustamise tasuvusaeg üle mõistuse pikk! Kokkuvõtteks PLUSSID Soodne pidada soodne paigaldada võrreldes teiste kütteliikidega Hoolduskulu väga minimaalne arvestades teiste lütteliikidega Ühtlane temperatuur Väga mugav, sooja saamiseks ei pea rabelema vajuta vaid nuppu ja maksa elektri eest. MIINUSED Häiriv müra Tohutu õhukuivamine Tekkiv kondensaatvesi ja selle nõueteko
...es mõttes.12. veebruar 2020, 03:46
Tegelik tõde312. veebruar 2020, 03:45
...Ilma naljata! Õhksoojuspumbaga küttes muutub õhk väga väga kiiresti krõbukuivaks. Toalilled kipuvad surema ja ka endal on sellises õhus väga raske hingata. 4aastat olen kuidagi toime tulnud ilma niisutusseadmeta aga enam ei talu seda olukorda. Esimese kütteperioodi järgselt tundsin ennast ikka väga kehvasti. Nõrk jõuetu nina tatine. Keha oli harjunud meeletus koguses limaskestade niisutuseks lima produtseerima. Seega üks varjatud kulu on kindlasti niisutusseadme ost! Ilma selleta väga keeruline toime tulla. RAHALINE KULU Ütlen vaid üht: F ja G hooned kaotavad soojustamise mõtte energeetilis
Tegelik tõde212. veebruar 2020, 03:38
...erinevalt. Olenevalt välistemperatuurist, õhuniiskusest,tuppa soovitavast temperatuurist. Näiteks 10 päevaga 40..50Liitrit on ka igati reaalne kogus. Kuigi on väidetud, et ööpäevas 2Liitrit tekib. MÜRA! Seade tekitab omajagu müra ja kui ennem elasid vaikuses siis nüüd elad 24/7 keset müra. Müra intensiivsust annab reguleerida ventilaatori kiirust muutes. Kui aga on suuremad alad kütta ja soov, et soojus jõuaks ka elamise tagumistesse osadesse tuleb talvel ikkagi kasutada maksimaalset ventilaatori kiirust, müra teke paraku suurem! KUIVUS! Kui lisaniisutust ei kasuta võib lausa maha surra.
Tegelik tõde12. veebruar 2020, 03:27
Aastaid kasutanud. Seadmes filtrid neid tuleb puhastada vastavalt vajadusele (2-4 korda kuus). Lihtne töö. Seadme siseosa üldine puhastus spetsiaalsete vahenditega ( u 2 aasta tagant). Omajagu keerukam ja aeganõudvam kulu 15..20eur, teenusena tellides 4..5 korda kallim. Välisosa soovitav samuti aeg-ajalt üle kontrollida. Kõige suurem peavalu on tekkiv kondents. Kortermajas peaks tekkiva kondensaatvee kokku koguma muidu tekivad lõpuks ulatuslikud niiskuskahjustused. Paraku paljud seda ei tee. Kondensaatvesi lastakse vastutustundetult lihtsalt rõdule põrandale voolata. Kondenstaatvett tekib...
Tõde2. veebruar 2020, 16:47
Õhksoojuspump sobib ahjuküttega majja ja suvilasse, tagab mugavuse ja puhtuse. Sooja vee valmistamiseks sobib eraldi boiler ja nädala-kell. Pumba kasutamisel kütteks on sobilik ühtlane programm ja soovides 21, määra 25 C. Valikul arvesta m2 hulk nt.20 m2 suuremana(st.m3 ka siis suurem), meie talved - Harjumaal piisab külm -25 C ja Ida-Lõuna Eestis miinus 30...32.Elektritarve arvestades, et on Ö arvestus, siis 50m2 puhul mereääres, Harjus on tänavu 21 C hoidmisel kulu olnud okt-25.-, nov. 37.-,dets.- 39.-(selle hulgas on 100 l soojavee boil. töö 6 tundi ööp.,öise vooluga, külmkapp)
Tölpa to tõde3. veebruar 2020, 02:11
Soojuspump sobib soojustamata majja, korralikult soojustatud majas pole selliste asjadega midagi peale hakata. Milleks selline investeering, kui eluiga on 10-15 aastat? Minul maja korralikult soojustatud, konvektorid seinas ja talvede kütte arved jäävad 70-80 vahele. Just nimelt talvede, mitte kuude.
2. veebruar 2020, 12:55
https://kasulik.delfi.ee/news/uudised/omavoliliselt-paigaldatud-ohksoojuspump-toob-kinnisvaraomanikule-hulga-muresid?id=88601673
Tölpa2. veebruar 2020, 12:41
Milline on liiga kirves.
elektrimaks2. veebruar 2020, 10:26
Eesti Energia tõstis sel aastal jälle elektri hinda, uue lepingu pakkumine lõi lausa pahviks - ligi 20% tõus, aga pärast pikka kemplemist ja loobumisega hirmutamist võeti kõvasti alla. Tunnen kaasa inimestele, kes ei saa või ei oska interneti teel nendega kaubelda, maksavad täie rauaga ja soojuspump on sel juhul riigi jaoks garanteeritud maksuallikas. PS Küttepuude hind pidi juba langustrendis olema.
kütja2. veebruar 2020, 13:46
Olen aastaid kasutanud õhksoojuspumpa, olen olnud väga rahul. Esiteks on mugav ja teiseks küttepuude kasutus ei tule odavam. Endal mul metsa ei ole. Majas on ahiküte ja kamin peale õhksoojuspumba. Saan ise reguleerida, millega parasjagu kütan.