Foto: TIINA KÕRTSINI
Reisimine
27. jaanuar 2020, 20:23

Vene uus peaminister laiendas eestimaalaste õigusi Venemaale reisimiseks (7)

Venemaa uus peaminister Mihhail Mišustin lisas senisesse nimekirja hulga riike, kelle kodanikud saavad õiguse e-viisaga riigi idapoolsetesse punktidesse reisida.

Riikide seas on ka Eesti. Venemaa suursaatkond annab oma Facebooki postituses teada, et Kaug-Idasse saab elektroonilise viisaga siseneda läbi Vladivostoki, Petropavlovsk-Kamtšatski, Blagoveštšenski, Habarovski, Južno-Sahhalinski ja Anadõri, Tšita ja Ulan-Ude lennujaamade piiripunktide. Lisaks ka läbi Sahhalini oblasti, Kamtšatka ja Primorje krai merepiiripunktide. Viimasesse pääseb elektroonilise viisaga ka raudtee- ja maanteepiiripunktide kaudu.

Seni võisid Eesti kodanikud e-viisaga siseneda Kaliningradi ja Leningradi oblastisse ning Peterburi. Viisataotluse põhjenduseks võib tuua nii äri- kui kultuurireisi kui ka niisama turismiretke. Konks on selles, et ehkki viisa kehtib 30 päeva, tohib e-viisa alusel Venemaal viibida vaid kuni kaheksa päeva.

Viisa saamiseks tuleb Venemaa välisministeeriumi kodulehel täita vastav avaldus, üleslaadimiseks peab olemas olema ka dokumendifoto.