Rakvere Joogakooli noored joogaõpetajad, kes on just tunde andnud (õpetaja valvsa pilgu all) tervele Rakvere Reaalgümnaasiumi nooremale kooliastmele. Foto: Annett Mäe
Inimesed
26. jaanuar 2020, 16:21

Joogaterapeut Katri Kaldaru: „Ükskord vanemad ei soovinud, et ma nende last aitaksin, kuigi laps ise väga tahtis...“

Jooga on India traditsioonilise maailmakäsitluse põhimõiste, mis väljendab inimese püüdu reguleerida ja korrastada oma käitumist, hoiakuid ja mõtlemist senise teadvuseseisundi ületamiseks ning teatava ideaalse seisundi saavutamiseks. Uurisime Rakvere Joogakooli joogaterapeudi ja joogaõpetaja Katri Kaldaru käest, kuidas tema oma töös jooga abil inimestele tuge pakub.

Jooga on India traditsioonilise maailmakäsitluse põhimõiste, mis väljendab inimese püüdu reguleerida ja korrastada oma käitumist, hoiakuid ja mõtlemist senise teadvuseseisundi ületamiseks ning teatava ideaalse seisundi saavutamiseks. Uurisime Rakvere Joogakooli joogaterapeudi ja õpetaja Katri Kaldaru käest, kuidas tema oma töös jooga abil inimestele tuge pakub.

Miks otsustasite sellise elukutse kasuks?
See elukutse on ise tasapisi minu juurde tulnud, minu ellu sisse imbunud ja selle osaks saanud. Jooga on elamise viis – armastuses elamine nii iseenda kui ka kogu maailma, universumiga. Mina olen universum ja universum on mina ja meie oleme armastus ja mina lihtsalt jagan seda. Maisemalt väljendades on inimesed ja loomad ise minu juurde tulnud, sattunud. Näiteks tassisin lapsena koju haavatud koera, keda ema aitas mul ravida. Lapsed tulid minu ellu koos minu enda laste sündimise ja sirgumisega, kuid joogateraapiani viis mind vajadus aidata lapsi sügavamalt – tegeleda konkreetsete probleemide ja haigustega. Vanemad pöördusid oma muredega minu poole, aga ma tundsin, et minu teadmistest jääb väheks. See oli esialgseks tõukeks, miks joogateraapiat õppida.

Edasi lugemiseks: