Sabad ja käpad ootavad kehasid. Foto: Aldo Luud
Inimesed
20. jaanuar 2020, 17:52

Artikkel ilmus ajakirja Käsitöö 2019. aasta aprilli-mainumbris. 

MEISTRIGA TUTTAVAKS | Ainulaadsete kaisuloomade meister Liina Noorlaid: „Praegu on trendiloomad rebased, enne seda olid öökullid!“

„Praegu on trendiloomad rebased, enne seda olid öökullid. Aga kui tahad laadal tõeliselt edukas olla, siis tuleb müüki panna hoopis üht kindlat värvi kassid,“ avaldab Tartus elav käsitöömeister Liina Noorlaid oma eduka kaisuloomamüügi saladuse. 

Praegu on trendiloomad rebased, enne seda olid öökullid. Aga kui tahad laadal tõeliselt edukas olla, siis tuleb müüki panna hoopis üht kindlat värvi kassid,“ avaldab Tartus elav käsitöömeister Liina Noorlaid oma eduka kaisuloomamüügi saladuse. 

Kaisuloomade meister Liina on ehe näide sellest, kuidas saab üks inimene olla positiivses mõttes vastuoluline. Viie lapse emana on Liinal päevaplaan minuti täpsusega paigas. Ja Liina käsitöö on tehnilise poole pealt samuti nagu tema päevaplaan. Ta teeb igast riidejupist sentimeetri, kui mitte millimeetri täpsusega võimalikult palju eriilmelisi asju. „Ma annan asjadele uue elu, kuigi ise tohutut taaskasutuse silti juurde ei paneks. Iga pluusi või seeliku kangas on mulle lihtsalt väljakutse, kuidas see nii-öelda hästi paljuks teha,“ räägib Liina ja naerab, et see võib teinekord talle endalegi häiriv olla. Tegu on patoloogilise vajadusega kõik ära kasutada.

Edasi lugemiseks: