Foto: Laura Strandberg
Inimesed
31. detsember 2019, 12:18

Tuntud Eesti inimesed räägivad: millised on nende möödunud aasta tähtsaimad õppetunnid? (1)

Inimesed mõtlevad aasta lõppedes möödunud aastale ning armastavad teha kokkuvõtteid. Uurisime Eesti tuntud inimestelt, millised on nende möödunud aasta oluliseimad õppetunnid. 
undefined Foto: Jako Ülenõmm

Maris Saar

Minu selle aasta oluliseim õppetund on olnud enda eest seista ning õppida end kuulama, mitte endast üle astuma.

Foto: Martin Ahven

Shanti Grand Uustalu

Minu suurim õppetund on olnud see, et kui soovid midagi saavutada, olgu see elus, tööl või tervisega seotud, siis tuleb see lihtsalt käsile võtta! Mis iganes soovid saavutada, näiteks minu jaoks kaalu langetamine, trennis käimine ja tervislikult toitumine, siis vahet pole, kas sa ärkad suure motivatsiooniga või mitte, siis tee see asi ära! See töö, mis läheb iga saavutuse sisse peaks saama harjumuseks, täpselt nagu nõude pesemine. Vahet pole kas tahad või ei taha, asi peab tehtud saama.
Motivatsioon kindlasti aitab, aga kui peaks valima selle või järjepidavuse vahel, siis sel aastal õppisin, et olulisem on isegi motivatsioonist järjepidevus! 

Foto: Robin Roots

Inga Lunge

Ma arvan, et minu möödunud aasta suurimaks õppetunniks oli taipamine, et mul ei ole kunagi tegelikult kiire. Tajusin mingil hetkel, et mõned vanemad sugulased ei julge mulle helistada, et äkki on mul liiga kiire, sõbrannad ei julge kohtumisi planeerida, et äkki on liiga kiire. Mul ei ole liiga kiire. Oma lähedaste ja kallite jaoks mitte kunagi. Võtan ette täpselt nii palju kui jaksan ja alati on aega telefonikõneks või kohviku külastuseks. Mul ei ole kunagi nii kiire, et juba kasvõi homme ei saaks oma plaanidesse muudatusi sisse viia. Meie kodu on meie sõpradele alati avatud. Ja mis kõige olulisem, mul ei ole kunagi nii kiire, et ei saaks iseendale aega võtta, see aeg on mul koguaeg olemas.

Foto: Stanislav Moshkov

Anne Veski

Ära iial ütle iial! Ka minust sai modell Tallinn Fashion  Week raames Iris Janvieri kolleksiooni esitlusel. Alati võib elu tuua midagi, mille peale sa ei tulegi. Kõik tuleb kaasa teha! Elul on sinuga omad plaanid!

Foto: Laura Strandberg

Epp Kärsin

Minu selle aasta kõige olulisem õppetund on tervisega seotud. Tänaseks olen sellest paranemas, aga see pani mind hindama kõike seda, mis on minu ümber. Minu pere, minu sõbrad ja töö. Öeldakse, et elu viimastel päevadel ei mõtle, kui palju tööd sa tegid, vaid kui palju oled kogenud ja näinud ning armastanud. Ja mina otsustasin sellel aastal, elan iga päev, ei oota enam ning ei lükka midagi edasi. Võtsin vastu kõik hea, mida elu pakkus, tegin asju nüüd kohe ja praegu ning spontaansus rikastas igapäevast elu. Hakkasin uuesti sporti tegema ja lugema rohkelt raamatuid. Ning lisaks selles aastas veel suurem usaldus elule endale, et lasin vabaks, kas konkreetse olukorra või inimese, ei klammerdunud, ei hoidnud kinni ja liikusin edasi tasa ning targu. Täna olen veel rohkem tänulik ja tean, et elul on minu jaoks vaid parimast parim plaan ning kui vajan valusat kogemust, siis ka see on kasvamiseks vajalik. Tänulikkus on kõige suurem kingitus, täna olen tänulik iga hetke eest enda elus, et elan ja hingan ning hoian tervisel silma peal. Tervis on ainus, mida ei kulla, karra, ega raha eest osta ei saa.