Kui sa ei soovi kinkida elamust ega vaba aega näiteks laste hoidmise näol, siis tee üks armas kingitus oma kätega.Foto: Daria Shevtsova / Pexels
Tee ise
10. detsember 2019, 05:16

VIDEO | Tee oma kätega kingid, mida isegi saada tahaksid!

Jõulud ja stress käivad käsikäes, eriti mis puudutab kingituste hankimist kõigile oma sõpradele. Kui sa ei soovi kinkida elamust ega vaba aega näiteks laste hoidmise näol, siis tee üks armas kingitus oma kätega. Ideid selleks on küll!

Mis see isetehtud kingitus täpselt olla võiks, seda peab lõpuks ise otsustama, aga kolmel videoblogijal on igaühel mitmeid toredaid ideid. Enda tehtud kinkide juures pea kindlasti meeles ka kaunistamist!

Natasha Rose soovitab teha ise spaakomplekti, mida saad täita just enda soovide kohaselt. Võid sinna pakkida näiteks teeküünlaid ja väikese tikukomplekti postkaardi vahele, pisikese vahuveini või tassi teepakkidega, seebi ja pesukäsna.

Teise variandina pakub ta välja tavalise teekannu kaunistamise, mida saab teha lihtsalt portselanmarkeriga. Puhasta kann rasvastest näpujälgedest, lase loovus valla ja joonista kannule mida iganes.

Kolmas idee ehk aianduskomplekt on meie lemmik! Selleks on vaja lillepotti, mida saad täita samuti enda soovide järgi, aga näiteks võid sinna panna kaunistuskive, lilleseemneid, töökindad ja pihuspudeli taimede kastmiseks.

Vaata Natasha Rose'i toredaid ideid videost!

Drew Scott soovitab teha isekuivavast savist väikesed kausikesed näiteks ehete hoidmiseks, lihtsaid pärlitest käevõrusid, magusaid soolapulki või kohvipaksust kehakoorijat. Viimase jaoks sega kokku pool tassi kohvipulbrit, pool tassi pruuni suhkrut, veerand tassi kookosõli ja pista purki. Soolapulkade jaoks sulata tumedat ja valget šokolaadi, kasta soolapulgad šokolaadi sisse ja lase enne pakkimist külmikus taheneda. Vaata videost, kuidas ta kingitusi teeb!

Lone Foxi videoblogi pakub järgmisi ideid. Organiseerijast sõbrale võib pakkuda rõõmu seinaorganisaator, mis on tehtud vineerist ja vildist taskutest. Neile, kes vajavad rahu ja vaikust, õmble kingiks lihtne riisi ja lavendliõitega täidetud silmakate/-mask, mille materjali saad soovi korral kangavärviga toonida. Kolmas projekt on makrameetehnikas võtmehoidja ning neljas kakaokomplekt, millesse kuulub paar lusikatäit kakaod ja miniatuursed vahukommid ning kaunis kastike tasside ning puidust kuumaalustega. Olulised töövõtted leiad videost!

DIY Mommy videoblogi autor Christina Dennis pakub välja lausa kümme ideed. Tema enda lemmik on juba aastaid olnud küpsise ja kohvi filmivaatamise komplekt, mille tegemiseks on vaja väikest anumat, mis tuleks seejärel täita vajalike asjadega. Põhja paneb ta siidipaberit ning seejärel täidab kas maiustuste või vajalike vahenditega millegi tegemiseks.

Veel pakub ta välja jämedast lõngast kätega kootud salli, sallist õmmeldud õhukese vesti ja õmblemist mittevajava salli, mille saab teha lihtsalt flanellkangast. Suuremat tööd nõuavad ehk suure seinasildi ja ka pidžaamapükste tegemine. Lisaks veel teinegi käsitsi kootud meisterdus, milleks on narmastega tekike diivanile.

Vanasse teetassi saab aga vähese vaevaga teha haldjaaia. Selleks täida tass peene kruusaga ja kaunista sambliku ning kaunistuselementidega. Sõbrannadele võib ka ise ehteid teha! Näiteks on lihtsa kaelakee tegemiseks vaja käsitööpoest ketti, kivikest ja narmastutti. Ainult kokkupanemise vaev! Teinegi lihtne projekt on vanast kampsunist kindad, mis nõuavad ainult kokkuõmblemist. Täpsemalt vaata juba videost: