Jõuluturg Tallinnas Raekoja platsil.Foto: Tiina Kõrtsini
Reisimine
4. detsember 2019, 12:40

Tallinna jõuluturg kuulub maineka reisiväljaande teatel Euroopa kümne parema hulka (8)

Taaskord on kätte jõudnud detsember, mis tähendab, et üle maailma koguvad hoogu uhked jõuluturud. Eestlased ei pea aga hinnatud pühademeeleolus kauplemiskohta kaugelt otsima, sest mainekas reisiväljaanne Lonely Planet nimetas Tallinna vanalinna jõuluturu Euroopa kümne parema sekka.

Lonely Planet annab teada, et Tallinnas on pühade ajal lumi peaaegu garanteeritud. Unesco maailmapärandisse kuuluva vanalinna keskplatsil seisab hiiglaslik puu, mis kõrgub üle tillukeste müügimajakeste. Väljaande andmeil läheb hästi müügiks käsitöö – näiteks käsitsi kootud mütsid, meriheinast loomakesed, punutised ja puidust nikerdatud esemed. 

Positiivsena näeb Lonely Planet ka seda, et külmade ilmade puhul on võimalik külastada ümberkaudseid kohvikuid ning küünlavalgel kuuma Eesti einet nautida, milleks võib olla näiteks hapukapsas ja verivorst. Sageli esineb õhtuti rahva ees ka jõuluvana.

TOP 10 jõuluturgude hulka mahtusid Tallinna kõrval ka Innsbruck, Barcelona, Malmö, Gegenbach, Colmar, Hellbrunni loss, Padstow, Pilatuse mägi ja Saint Helier.