Raha

Lugeja küsib: kas matusele minemiseks peab puhkepäeva võtma või tööandja arvestab selle kurva sündmusega? (5)

LISA KOMMENTAAR

Tööandja arvestab...27. november 2019, 11:16
Midagi nad ei arvesta. Aint kui ise maha sured, siis arvestatakse, et uus ori tuleb võtta. Kapitalism.
nüüdseks juba pensionär27. november 2019, 11:00
Arsti juures käimiseks peab? Paljugi mis peab. Põdesin kroonilist haigust ja viimase aasta-paari jooksul käisin pea iga nädal eriarsti vastuvõtul. Aga lõpuks lendasin ikka töölt nagu pudelikork šampusepudelilt. Kui otsid, siis leiab põhjuse alati. Ka inglise vanasõnagi ütleb, et lööjal on kaigas alati käepärast. Nii kannab ka sihikindel välja söömine lõpuks loodetud vilja. Meil oli suuremas osas noormate inimeste töökollektiiv, pealik kaasa avatud, Nii et mingist pensionieelikust lahti saamine oli igati teretatav. Pealegi, kui noori spetsialiste, kes seda kohta himustasid oli kohe tosinajagu.
meenutus27. november 2019, 10:50
Kui on ikka mingi sigaülemus, siis ei anna ta isegi pereliikme matusteks vaba päeva. Mingi sugulase omast rääkimata. Mulle näiteks läks lihase õe matus maksma nii preemia kaotuse kui ka tulemuspalga vähendamise ligi pooleks aastaks. Täpsemini, selle ajani, kuni tal õnnestus mind üldse töölt lõpuks välja süüa.
Iseenda27. november 2019, 09:11
matusele minekuks üldreeglina ei pea. Kõigil muudel juhtudel olene tööandja armust.
kurb27. november 2019, 08:16
hea on see, et neid päevi ei tule tihti ette. Oleneb mille eest töötaja palka saab - kui on tükitöö, brigaadi ühine teenistus toodangu eest,või tuleb puuduja asendada, siis ei saa ju ükskõik mis põhjusel töötaja puudumise korral palka maksta. Kui on ametnikutöö, mida annab järgmistel päevadel järgi teha... Tööandja ja ettevõtte, asutuse otsus, kelle jaoks õiglane, kelle jaoks mitte. Aga kus on öeldud, et täielik õiglus on olemas...