Eesti Veini Kamber koondab kohalike veinimeistrite paremikku, sortimendis on üle 60 veini.Foto: Eesti Veini Kamber
Reisimine
23. november 2019, 00:01

Veinireisile Eestisse? Aga miks mitte?

Üleeile ehk novembri kolmandal neljapäeval algas Prantsusmaal uus veiniaasta Beaujolais Nouveau. Aga enne, kui suunduda veinireisile Prantsusmaale, tasuks tiir peale teha meie oma veinimõisatele ja -taludele. Eestis tehakse veini viinamarjadest võililledeni ja meest tomatini, rääkimata siis arooniatest ja ebaküdooniatest. Ning soovi korral mine neid kas või tünni degusteerima.    

Üleeile ehk novembri kolmandal neljapäeval algas Prantsusmaal uus veiniaasta Beaujolais Nouveau. Aga enne, kui suunduda veinireisile Prantsusmaale, tasuks tiir peale teha meie oma veinimõisatele ja -taludele. Eestis tehakse veini viinamarjadest võililledeni ja meest tomatini, rääkimata siis arooniatest ja ebaküdooniatest. Ning soovi korral mine neid kas või tünni degusteerima.    

Esimesed käsitööveinitootjad registreeriti taasiseseisvunud Eestis 2014. aastal ja viimastel aastatel on kohalik veinimaailm kiiresti arenenud. Mitmes veinitalus kasvatatakse viinamarju, aga rohkem läheb kaubaks siiski kohalik kraam. Lisaks tavapärastele arooniatele, pihlakatele, sõstardele, rabarberile 

Edasi lugemiseks: