Karin on lisaks laste kasvatamisele ka andekas moelooja. Foto: Krõõt Tarkmeel
Uudised
9. oktoober 2019, 21:00

Karin Rask: „Mul ei ole raske oma lastelt vabandust paluda, kui olen valesti käitunud!“

Olgugi, et Raskide peres on nüüd kolm last, kulgeb kõik väga rahulikult ja mõnusalt. Tundub suisa uskumatu, kuidas nad suudavad kõik nii hästi toimima panna. Küsisime, milliseid nippe armastatud näitlejatar laste kasvatamisel kasutab.
Lisaks pisikesele Stigile kasvavad Raskide peres ka tütar Natali ja poeg Hugo. Foto: Hele-Mai Alamaa/ Pere ja Kodu
  • Vabandan. Mul ei ole raske oma lastelt vabandust paluda, kui olen valesti käitunud. Ning märkan, et nemadki tunnistavad oma vigu ja paluvad vabandust ilma suuremate probleemideta.
  • Aeg. Katsun ka kiirel koolipäeval leida natuke aega igaühele eraldi ning pühenduda hetkeks ainult temale. Vahel mängime midagi, vahel jutustame, mõnikord loeme.
  • Teeme kokkulepped. Kui on mõni probleem, mis vajab lahendamist, siis arutame selle lapsega läbi ning teeme kokkuleppe, kuidas edaspidi paremini saaks. Tavaliselt pakub laps ise lahenduse, siis on tal endal suurem motivatsioon kokkuleppest ka kinni pidada.
  • Kallistame. Kõik mu lapsed on suured kallistajad ning mürajad, vahel ka niisama kaisus pikutajad. Mõnikord nad tulevad ja ütlevad, et täna on vähe kallistamist olnud, nüüd on kalliaeg. Ning ma tunnen, et ka mulle endale on seda vaja.
  • Huvi. Ma soovin, et mu lapsed teaksid, et võivad mulle alati kõigest rääkida. Sestap tunnen praegu ka siis huvi, kui teemad pole päris minu omad, näiteks millised on ägedad Michael Jordani tossud või millised uued skin’id on Fortnite’is. Sest ma mõtlen, et kui ma neil praegu rääkida ei lase, siis miks nad peaksid mulle siis järsku rääkida tahtma kui need mind huvitavad teemad lõpuks tulevad?
Karin on lisaks laste kasvatamisele ka andekas moelooja. Foto: Krõõt Tarkmeel

Piilu ka Karin Raski naiseliku riietust SIIT!