Foto: Pixabay
Tehnika
25. september 2019, 11:49

Eestikeelses küberusalduskeskuses saab kasutada tehisintellekti abi

Microsoft avas uue virtuaalse eestikeelse usalduskeskuse, kus saab osaleda veebiseminaridel, lugeda analüüse ja testida uusi lahendusi turbe ning privaatsuse nõuetele vastavuse ja läbipaistvuse valdkondades.

Uus virtuaalne küberusalduskeskus võtab kokku valdkonna olulisemad teemad nagu ohumaastiku põhitrendid turbe kontekstis ja privaatsuskaitse olulisemad teemad GDPRi (Euroopa Liidu isikuandmete kaitse üldmääruse) kontekstis. Lisaks avab keskus süvitsi nõuetelevastavuse hõlbustamise ainese ehk seletab lahti ja võtab kokku selle, kuidas digitehnoloogiad määravad suhtlemise viisi ning kuidas kaitsta äritegevusega seotud andmeid.

Küberkeskuses on mitmekülgne info ettevõtetele läbipaistvusest ja kokku kogutud erinevad valdkonna olulisimad uuringud nagu näiteks turbeanalüüsi aruanne, kus saab teavet 2018. aasta küberturbealaste trendide kohta.

Lisaks on ettevõtjatel, teenuse kasutajatel ja huvilistel võimalus küsida teavet pilveteenusepakkujalt nõuete järgimise kohta, tutvuda erinevate veebipõhiste teenuste tingimustega ja tutvuda asjakohase infoga kõikvõimalike privaatsuskaitse teemade kontekstis.

Usalduskeskuses saab uurida ning tutvuda ohumaastiku põhitrendidega ning registreeruda veebiseminaridele. Vebinaridel räägitakse küberturvalisuse trendidest. Kõikidel huvilistel on võimalik lugeda ka erinevaid temaatilisi raporteid, mis puudutavad küberturbealaseid trende – sealhulgas krüptorahakaevet, tarneahela ründeid ja andmepüüki.

Pilvelahendusepõhiste teenuste kasutajatel on küberusalduskeskuses võimalik viia end kurssi delikaatsete andmete integreeritud kaitse ja korraldustega kõigis nende seadmetes ja rakendustes ning kasutada iseõppivat tehisintellekti kõige asjakohasemate andmete leidmiseks.

Küberusalduskeskus on mõeldud kõikidele digitehnoloogia huvilistele, ettevõtjatele, töötajatele ja neile, keda huvitab küberturvalisus tänases digitaalses ühiskonnas. Usalduskeskused avati kokku 15 Euroopa riigis: lisaks Eestile veel Bulgaarias, Tšehhis, Kreekas, Horvaatias, Ungaris, Leedus, Lätis, Poolas, Rumeenias, Venemaal, Slovakkias, Sloveenias, Serbias ja Ukrainas.