Rahandusminister Martin Helme.Foto: Stanislav Moshkov
Eesti uudised
6. september 2019, 17:41

Rahandusministeerium ei taha kaitseväele anda erandit biokütuse osas (89)

Rahandusministeerium ei kooskõlastanud vedelkütuse seaduse eelnõud, millega antaks kaitseväele ja -liidule erand biokütuse lisamise nõudes. „Sellega kehtestatakse valikuline erand teatud sektorile,“ märkis rahandusminister Martin Helme.

Rahandusminister viitab kirjas majandus- ja kommunikatsiooniministrile (MKM)Taavi Aasale, et biokütuse lisandiga fossiilkütuse kasutamisest tingitud probleemidele on viidanud ka teised sektorid, näiteks põllumajandus. „Biokütuse kohustuse osas tuleb koostöös leida teistsugune lahendus,“ märkis Helme.

Ühtlasi markeeris Helme, et MKM eelnõus valeväide, kui öeldakse, et muutus ei too riigile kaasa kulusid. „Väide ei ole õige, sest vaja on täiendada kütuse käitlemise andmekogu ning vaja luua x-tee sõnumivahetus loodava Eleringi andmebaasiga,“ selgitas minister.

Suvel teatas MKM, et lubaks kaitseväele ja kaitseliidule ilma biolisandita kütust müüa. Põhjus peitub kaitseväe suures masinapargis: biolisandiga sõidukid ei pruugi pärast pikka seismist käivituda. Kaitsevägi aga vajab alati töökorras masinaparki.