Foto: Marko Mäestjärv
Sisuturundus
5. september 2019, 14:06

Pulmakleitide disainer: eritellimusel tehtud kleit ei pruugi tulla kallim salongist ostetust

„Ideaalne pruutkleit on figuuriga sobituv ja kooskõlas sinu olemusega. Pulmakleit ei ole lihtsalt miski, mis enam-vähem sobib – see on midagi erilist, mida kandes tunned end väljavalituna,“ teab pulmakleitide disainer Marika Arro.

Esialgu võib tunduda pulmakleidi hankimine üsna lihtsana. Pulmade planeerimise virvarris kipub see osutuma oodatust keerulisemaks, sest just selle õige leidmine valmiskleitide hulgast ei pruugigi olla nii lihtne. Seda eriti juhul, kui on oma kindel soov ja ettekujutus, milline nii tähtsal päeval kantav kleit peaks välja nägema. „Kui pulmadeni on piisavalt aega, võib julgelt kaaluda mõtet lasta pruutkleit õmmelda. Ei maksa arvata, et õmbleja juures eritellimusel tehtud kleit võib osutuda oluliselt kallimaks salongi valmiskleidist. Pigem on siinkohal tegu isiklike eelistuste ja sooviga, kleidi valmimise protsessist osa saada,“ selgitab Marika.

Kui oled otsustanud pulmakleidi õmmelda lasta, siis on esimene samm disaineriga kohtumine. „Esimesel kohtumisel selgitame välja sinu soovid ja ootused, mõtleme läbi tegumoe ja edasised sammud. Enne kohtumist võiksid teha pisut eeltööd. Hea on kui leiad mõned näited kleitidest, mille sarnast sooviksid pulmapäeval kanda,“ räägib ekspert.

Võimalusel tasub külastada mõnda pruutpaaride salongi ja proovida selga erinevaid kleite. See annab ettekujutuse, millise lõikega kleidis end tegelikult hästi tunned.

Kui tegumood ja disain paigas, valitakse välja kangas. „Kasulik on eelnevalt läbi mõelda kangale planeeritav eelarve, sest valitud tegumood dikteerib materjali kulu ja määrab kleidi lõpliku maksumuse,“ tõdeb disainer. Kui võimalused teada, saab leida sobiva kanga ja vajalikud lisamaterjalid.

Vastavalt pruudi keha mõõtudele ja kokkulepitud tegumoele valmistatakse esmalt proovikangast makett ehk proovikleit. „See võimaldab vajadusel kohendada tegumoodi ning sobitada kleiti sinu figuuriga,“ toob Marika välja.

Lähtuvalt proovikleidist ja sinna tehtud muudatustest alustab disainer tööd tellimuskleidiga. „Õmblemise käigus teeme mitmeid proove, mille arv sõltub suuresti disaini keerukusest, mõjutades seeläbi ka kleidi valmimise tähtaega. Seega on hea oma soovidest teada anda kolm-neli kuud varem, et oleks piisavalt aega kõikideks pisiasjadeks,“ lisab ta.

"Nii sünnib pruutkleit, mis räägib sinu lugu, olles kordumatu, pisiasjadeni läbimõeldud ja kvaliteetselt õmmeldud just sulle," toonitab Marika.

Tutvu Marika Arro loominguga ja võta temaga ühendust SIIN!