Hea on alustada sellest, mida saad juba praegu reaalselt ära teha.Foto: Yoann Boyer/Unsplash
Nipid
16. august 2019, 07:17

5 sammu, mille abil oma elu korrastama asuda

Kui tunned, et oled oma eluga justkui tupikusse jooksnud, siis peaksid ehk proovima seda uuesti käivitada. Nõu annab psühholoog ja joogaõpetaja Terje Mander. 

5 sammu, mida järgida:

1. Kaardista! Esimesed sammud algavad kaardistamisest, et leida valdkond milles on vaja muutus ellu viia. Kas restarti vajab füüsiline keha, inimsuhted, emotsioonid elu ja olukordade suhtes või aegunud mõtted ja tõekspidamised, mis piiravad? Seda saad teha, kui küsid endalt: mis on mu eesmärk, mida ma vajan?

2. Pea plaani! Järgmisena mõtle, kuidas seda eesmärki saavutada – milliseid tegevusi tehes ja mida muutes. Ehk on vaja küsida nõu kelleltki, kes on selles valdkonnas juba edukas? Ka tasub olla avatud uuele infole ning huvipakkuvat teemat ise lähemalt uurida.

Hea on alustada sellest, mida saad juba praegu reaalselt ära teha. Foto: Yoann Boyer/Unsplash

3. Alusta esimesest sammust, mis on teostatav. Hea on alustada sellest, mida saad juba praegu reaalselt ära teha. Esimene väike samm võib olla ka liikumine edasi, ära eelnevast olukorrast. Muutus algabki otsusest esimene konkreetne asi ära teha.

4. Teadvusta, et midagi ei toimu üleöö. Puhastumine kõigest vanast võtab aega. Tuleks keskenduda protsessile ja tunda rõõmu ka väikestest muutustest. Proovi mõista, et iga pingutus kannab vilja, aga see võib võtta aega, sest ka vanad harjumused ei anna nii kergelt alla.

5. Ole järjepidev, ent enda suhtes armastav. Hoia pilk valitud eesmärgil, isegi kui selleni liikumine alati kerge pole. Samas, ole enda vastu hooliv ja kannatlik – oled ju iseenda tähtsaim kaaslane.

Ole muutusi ellu viies järjepidev, ent samal ajal enda suhtes mõistev ja armastav. Foto: Freestocks/Unsplash

Terje Mander nõustab inimesi elu korrastamise küsimustes, õpetab joogat, korraldab suviti selleteemalisi retriite ja on raamatu „Restart. Uus algus 7 päevaga” autor.

Loe lähemalt siit: www.terjemander.com