Amazoni logo nende Prantsusmaal paikneva logistikakeskuse seinal.Foto: DENIS CHARLET/AFP/Scanpix
Tehnika
8. august 2019, 11:29

SAHINAD: Amazon toob oma pilve Eestisse (2)

Viimase kuu aja jooksul on Baltikumis loodud uued firmad, mis kannavad nime Amazon Data Services ja sinna otsa kas Estonia või Latvia ehk Eesti või Läti. Kuigi äriaadress on firmadel kohalik, näitab kontaktandmeteks jäetud e-postilink, et firmade juured viivad Luksemburgi, kus paikneb digihiid Amazoni Euroopa peakontor. Mida Baltikumis plaanitakse?

Amazon Web Services (AWS) on veebiraamatupoena alustanud firma kõige kasumlikum ettevõtmine, mille peategevus on erinevate pilveteenuste pakkumine. Tänavu teises kvartalis oli AWSi käive globaalselt 7,5 miljardit eurot! Oma tegevust laiendatakse aina uutesse regioonidesse kas partnerite andmekeskustesse kolides või ise neid ehitades. Data Economy veebileht spekuleerib, et Baltikumis sõsarfirmade asutamine näitab, et nüüd kavatseb Amazon ka siia regiooni mõne keskuse, mis kohalikele firmadele pilveteenust pakuks, luua.

Hetkeseisuga on Euroopas viis AWS keskust: Prantsusmaal, Saksamaal, Iirimaal, Ühendkuningriigis ja Rootsis. Järgmise aasta algul avatakse keskus ka Itaalias.