Foto: Reuters/Scanpix
Tehnika
5. august 2019, 15:46

UUS SUUND: Huawei avalikustab peagi värske operatsioonisüsteemi

Uute teadete kohaselt avalikustab Hiina tehnoloogiahiid Huawei peagi oma operatsioonisüsteemi, mis peaks tulevikus asendama USAga pahuksis oleva ettevõtte nutiseadmetes Androidi süsteemi, vahendab The Verge.

Hiina riiklik meediaväljaanne Global Times prognoosib, et mobiiliplatvorm nimega Hongmeng OS jõuab avalikkuse ette tõenäoliselt juba sel reedel Dongguanis algaval Huawei arenduskonverentsil. Huawei juhtkond on teatanud, et tarkvara on loodud eelistatult kiireltareneva IoT võrgustiku ehk „asjade interneti“ seadmete tarvis. Esmalt võib Hongmengi operatsioonisüsteemi näha Huawi Honor-seeria nutitelerites. 

Väidetavalt on testimisjärgus ka esimene Huawei nutitelefon, mis põhineb Hongmeng tarkvaral – see seade võib müüki paiskuda juba 2019. aasta lõpus koos ettevõtte uue lipulaeva Mate 30 Pro-ga. Hongmeng OS-iga varustatud veel nimetamata seadme puhul on tegemist odavama klassi nutitelefoniga, mille hind jääb alla 300 dollari.

Androidi operatsioonisüsteemi tootja on USA tehnoloogiahiid Google. Sel kevadel sattus maailma suuruselt teine telefonitootja Huawei Ameerika Ühendriikide kaubandustegevuse musta nimekirja, mispeale Google teatas, et nad tõkestavad Hiina ettevõtte seadmetes ligipääsu Androidi uuendustele ning mitmetele rakendustele.