Ambur on sodiaagimärkide esirännumees ja armastab aktsendiks koju tuua erinevaid võõramaiseid detaile.Foto: Pexels
Uudised
30. juuli 2019, 07:06

Kujunda kodu vastavalt oma tähemärgile. Milline stiil sulle sobib?

Kui oled ummikusse jooksnud oma kodu kaunistamisel või ei oska remondi eel seinavärvi valida, uuri, ehk on abi tähemärkidel põhineval kujundusstiilidel. Soovitused pani kirja veebileht PureWow.

Jäär (21.03-19.04) – industriaalne ja kõrgläige

Sarnaselt sinu tugevale iseloomule peaks ka sinu kodu olema tugeva võitlejahingega. Tänu oma kuumale tähemärgile oled huvitatud metallist, rauast aga samas on oluline ka sinu töö-pole-kunagi-tehtud mentaliteet, mistõttu püüab su pilku ka töötlemata puit, katmata betoon ja metalltorustikud.

Sarnaselt Jäära tugevale iseloomule peaks ka tema kodu olema tugeva võitlejahingega. Foto: Sharath Babu/Pexels

Sõnn (20.04-20.05) – rustikaalne ja romantika

Maamärgina tõmbavad sind naturaalne puit ja lihvimata kivim. Samas meeldib sulle lisada ka veidi nunnut, siin sobiks marmor ja roosa seinavärv. Kasuta kodusisustuses värskeid lilli ja rohelust.

Maamärgina tõmbavad Sõnni naturaalne puit ja lihvimata kivim. Foto: Mark McCammon/Pexels

Kaksikud (21.05-20.06) – modernne maakodu

Valikud, valikud! Eraelus kehva otsustusvõimega Kaksikud ei ole ka kodu sisustuses teistmoodi. Seetõttu on ka sinu stiil kahenäoline. Ühelt poolt tõmbab sind vana-aegne maakodu (klaasustega kapid, portselanist valamud) teisalt modernsus (kroom ja avatud riiulid). Modernse maakodu stiil meeldib lisaks sinule veel paljudele, olles populaarseim kodukujundusstiil 2017. aastal.

Vähk (21.06-22.07) – mugav hygge

Kui keegi armastab vaikset õhtut kodus, siis on selleks Vähi tähtkuju esindaja. Nagu erakvähk, kellelt oled nime saanud, tahad ka sina säilitada lohutavat ja kodust õhustikku. Seetõttu oled sobiv kandidaat Skandinaavia hygge ehk mugavuse elustiili järgima. Märksõnadeks kangaste kihilisus, pehmed kodutekstiilid, naturaalne valgus ja raamaturiiulid täis vanu häid lemmikuid.

Vähi kodu märksõnadeks on kangaste kihilisus, pehmed kodutekstiilid, naturaalne valgus ja raamaturiiulid täis vanu häid lemmikuid. Foto: Daria Shevtsova/Pexels

Lõvi (23.07-22.08) – julge ja eksootiline

Kui Lõvi tuppa astub, teavad seda kõik. Samamoodi toimib ka Lõvi soovide kohaselt sisustatud tuba, seal võib saada kerge šoki. Ülevoolav, kuum ja sõjakas, sinu kodu näitab eksootikat (loomamustrid), tugevaid värve ja dramaatilisi detaile. Igav ja beež siia ei sobi.

Neitsi (23.08-22.09) – modernne minimalism

Praktilise perfektsionistina oled sa tähemärkidest parim sorteerija ja oma analüütilise meele poolest kaldud minimalismi ja peene stiili poole. Sa oled väga valiv asjade suhtes, mis su koju tulevad, see meeldib aga su kogujatest sõpradele muidugi väga. Võta vastu väljakutse ja mõtle kaugemale neutraalsetest toonidest ning investeeri mõnda põnevasse kunstiteosesse, et kodu hubasemaks muuta.

Praktilise perfektsionistina on Neitsi tähemärkidest parim sorteerija ja kaldub minimalismi ning peene stiili poole. Foto: Dominika Roseclay/Pexels

Kaalud (23.09-22.10) – uus eelmine sajand

Veetlev, tasakaalukas ja kõigi poolt armastatud Kaalude tähemärgile meeldib modernne 50ndate ja 60ndate sisustus, mis on sarnaselt tähemärgile samuti väga tasakaalukas. Soojad puidutoonid tiigi- ja roosipuu näol, kuldsed ja pronksitooni aktsendid ning peente joontega mööbel, mis iseloomustab su avarat ja õnnelikku kodu ning kõigega nõustuvat iseloomu.

Skorpion (23.10-21.11) – shabby chic

Kõige mõistatuslikuma tähemärgina, on sul see miski, mis muudab sind ägedaks. Samas on su väliskihi all ka pehmem pool. Nagu sina ise, nii pakub ka selline kulunud stiil rohkem kui esialgu paistab. Siit-sealt kulunud maalähedane värvitud mööbel ja puuvillased, kortsus kangad mõjuvad muretult ja sundimatult.

Siit-sealt kulunud maalähedane värvitud mööbel ja puuvillased, kortsus kangad mõjuvad Skorpioni kodus muretult ja sundimatult. Foto: Dmitry Zvolskiy/Pexels

Ambur (22.11-21.12) – globaliseerunud boheem

Elav, vaba hing ja individualistlik – need on sinu kui boheemi märksõnad. Sa oled sodiaagimärgi esirännumees, mistõttu armastad aktsendiks tuua koju võõramaiseid detaile alates käsitsi kootud vaipadest ja arhailiste mustritega kangastest kuni marketriinini. Oma eksleva loomu tõttu pole sa väga pühendunud, seega vaata, et su kodu kohaneks hästi muutustega (lihtsalt vahetatav põrandakate ja maalid seintel).

Ambur on sodiaagimärkide esirännumees ja armastab aktsendiks koju tuua erinevaid võõramaiseid detaile. Foto: Pexels

Kaljukits (22.12-19.01) – uus traditsionalism

Praktiline lähenemine personaalsetes asjades kandub ka kodukujundusse, mis on sümmeetriline, balansseeritud ja organiseeritud. Traditsiooniline stiil, rafineeritud mööbli, ajatute mustrite ja maitsekate värvidega sobib hästi sinu korravajadusele. Sa oled ka kõige kindlameelseim sodiaagimärk, mis tähendab, et sa ei karda proovida uusi asju, kuni nad mahuvad lihtsuse ja mugavuse konteksti.

Kaljukits on kõige kindlameelseim sodiaagimärk ja ta ei karda proovida uusi asju, kuni nad mahuvad lihtsuse ja mugavuse konteksti. Foto: Mark McCammon/Pexels

Veevalaja (20.01-18.02) – vintaaž ja eklektika

Ektsentrilisus ja reeglite murdmine on just sulle, seetõttu tõmbab sind innovatiivne disain väikeste nostalgia detailidega. Mõtle väljaspool kasti – parkett laes, vitriinkapid ja kapriissed mustrid, mis ei tohiks, aga sobivad siiski kokku. Hoia oma silmad lahti ka antiigi ja vanaaegse mööbli osas, mil pole otsest kasulikku eesmärki, ent siiski toovad sulle igapäevaselt rõõmu.

Ektsentrilisus ja reeglite murdmine on just Veevalaja teema, seetõttu tõmbab teda innovatiivne disain väikeste nostalgia detailidega. Foto: Vincent Rivaud/Pexels

Kalad (19.02-20.03) – rahulik rannikustiil

Unistava, emotsionaalse ja sündsuse võrdkujuna armastab Kalade märgi esindaja loomulikult igasuguseid veekogusid. Neile meeldib mereteema oma õhulisuses ja rahustavas võtmes. Naturaalsest materjalist kootud vaibad, valge linane ja puuvill helesinistes veetoonides. Üldine välimus on ülirahustav ja pääseteeks toimekast argipäevast.

Unistava, emotsionaalse ja sündsuse võrdkujuna armastab Kalade märgi esindaja mereteemat ning õhulisust. Foto: Tom Swinnen/Pexels