Ei ole vahet, kas su pulmad olid siseruumis või väljas lageda taeva all, suure tõenäosusega saab maani pikk kleit vatti nii või teisiti.Foto: Adrianna Van Groningen / Unsplash
Nipid
27. juuli 2020, 17:23

3 soovitust, mida teha pulmakleidiga pärast suurpäeva (9)

Paljud pruudid unistavad pikalt oma pulmapäevast, asetades ühe suurema fookuse just kleidile. Kui sa arvestad, et seda õiget valget kehakatet saab kantud vaid ühel päeval 8-10 tundi, siis võib liiga suure hinna allaneelamine tunduda vastumeelne. Järgnev nimekiri annab sulle ideid, mida teha pulmakleidiga pärast pidu ning kuidas teenida tagasi vähemalt osa kulutusi, mis sellega seoses tehtud.

Lase kleit ära puhastada

Ei ole vahet, kas su pulmad olid siseruumis või väljas lageda taeva all, suure tõenäosusega saab maani pikk kleit vatti nii või teisiti. Higi, meik, mustus ja tahm jätavad kantavale oma jälje. Parim plaan on sellisel juhul lasta kleit koheselt pärast pulmi ära puhastada neil, kes sellega igapäevaselt tegelevad.

Isegi kui su kleit ei näi eriliselt määrdunud, on see mõistlik siiski korda teha enne hoiustamist või müüki, sest mida kauem see kantud kujul seisab, seda enam on võimalik plekkidel kangasse kinnistuda. Nii et kui ise lahkud peolt otse mesinädalatele, palu oma lähedasi, et nad viiksid kleidi keemilisse puhastusse kohe järgmisel päeval.

Paljud soovivad hoida pulmakleiti edaspidi alles – selleks, et seda igal pulmaaastapäeval uuesti kanda või hoopis edasi pärandada. Foto: Unsplash

Hoia kleit alles

Paljud soovivad hoida pulmakleiti edaspidi alles – selleks, et seda igal pulmaaastapäeval uuesti kanda, tulevikus selles ümmargustel tähtpäevadel pilti teha või sootuks edasi pärandada. Sellele mõttele tasuks mõelda aga kohe alguses.

Kas selle võiks panna karpi pakituna, hoiustada riidepuul või mõnda teistmoodi? Kui su kleit on lastud õmmelda või ostetud salongist, on kõige parem küsida soovitusi just neist kohtadest ka õigeks säilitusmeetodiks. Kuid kindlasti jälgi, et see keskkond oleks mittehappeline, niiskuskindel ja nii loomuliku kui kunstliku valguse puutumata. Parim koht on pakitud kleiti hoiustada pimedas jahedas ja kuivas siseruumis, nt kapis või garderoobis, kus ei toimu ka temperatuuride kõikumisi.

Üks võimalus lubada omale disainerkleiti kokkuvõttes väiksema summa eest, on see pärast pulmi maha müüa. Foto: Alvin Mahmudov/Unsplash

Müü kleit maha

Võib-olla oled laristanud raha küll oma unelmate kleidile, kuid see pole just sedasorti rahamägi, mille otsas istuda igavesti. Üks võimalus lubada omale disainerkleiti kokkuvõttes väiksema summa eest, on see pärast pulmi maha müüa.

Tänu erinevatele internetilehekülgedele on seda võimalik lihtsasti teha. See ei aita mitte ainult sul endal teenida tagasi osa kulusid, vaid annab võimaluse mõnele teisele pruudile kanda oma unistuste kleiti vähema eest. Võiduolukord kõigi jaoks!

Kleidi müümiseks soovitatakse kiigata ka teiste riikide lehekülgedele, sest pulmasalongi töötajate sõnul on võimalik just välismaistes portaalides saada rohkem raha kasutatud pulmakleidi eest kui Eestis! Vaata näiteks neid lehekülgi: NearlyNewlywed.com, OnceWed.com, StillWhite.com

Allikas: The Spruce