Foto: Jairph/Unsplash
Uudised
3. juuli 2019, 19:30

10 raamatut, mida võiksid suvepuhkuse ajal kindlasti lugeda! (2)

Suvepuhkus on ukse ees! Siin on 10 raamatusoovitust, mida ilmunud uudiskirjandusest randa või võrkkiike kaasa haarata.

1) Ravijooga. Võtted keha, meele ja vaimu tervendamiseks
Autor Christine Burke
Jooga on viimasel ajal muutunud ülimalt populaarseks, et kui julgeda mõnes naiskollektiivis tunnistada – ma pole joogat proovinudki, saab tõenäoliselt vastuseks üllatushõiked. Seda, et jooga ka lisaks võimlemisliigile ka raviseansina praktiseerida, saab teada põhjalikust neljakümne terviseprobleemi jaoks loodud õpikust.

2) Vladimir Putin õpetab elama
Autor Rob Sears
Maailma ühe mõjukaima mehe käitumismaneeride ja hoiakute kohta on välja antud humoorikas teos, mis on üsna kerge lugemine ka neile, kes poliitikast suurt ei taipa. Kuidas siis mõjutada inimesi Putini võtetega? Tuleb välja, et peab usaldama oma rahaasjad muusikule, palkama netiarmee, ammutama võimu riietest ning olema tagatipuks veidi metsik.

3) Vaikne mõju. Kuidas olla edukas introvert
Autor Sylvia Loehken
Maailma rahvastikust pidavat 30% olema introverdid. Ei oleks üldse imekspandav, kui paljud neist elaksid Eestis. Introvertsed omadused võivad olla aga hoopis võti, kuidas võidule pääseda. Edu ja õnnestumine ei kuulu vaid ekstravertidele. Tuleb teada vaiksema inimtüübi võimalikke komistuskive ning selgeks teha praktilised ja järele proovitud nipid. Ning luuavarrest võibki…

4) Vertikaalaiad. Rohelised ideed väikeste aedade, rõdude ja terrasside jaoks
Autor Martin Staffler
Kes ütles, et peenar peab olema horisontaalselt mööda maad kulgev maalapp? Kui sul napib rõdul piisavalt pinda või aias on iga cm arvel, siis tasub uurida hoopis vertikaalaedade ideed. Kõlab nagu fantaasiamaailm, aga tomatitel täitsa meeldibki pea alaspidi rippuda ning maasikatel seina küljes taskutes valmida.
Hind 18.81, Rahva Raamat

5) Ühe pere lapsed. Rivaalitsemisest üksmeeleni. Õed ja vennad: kingitus kogu eluks!
Autor Nina Bataille
Kas teadsite, et neil inimestel, kel on pereliikmete seas rohkem toimivaid ja toetavaid suhteid, on ka parem tervis ja pikem eluiga? Tugev side õdede ja vendade vahel saab alguse aga juba lapsepõlvest. Mida lapsevanemana ära saab teha, et ühe pere lapsed kaklemise asemel omavahel kompromisse oskaksid leida? Ja kuidas parandada täiskasvanuna õvede-vahelisi suhteid?

6) Idamaised tarkused lääne inimesele. Kuidas peatada aeg, saavutada edu ning leida õnn ja rahu
Autor Pedram Shojai
Pealkirjast välja loetud aja peatamise lubadus võib tunduda fantaasiakirjanduse pärusmaale kuuluvat, ent kui raamatu kaante vahele süveneda, saabub selgus. Teadagi on tänapäeva moodsa inimese jaoks üks väga suur stressi allikas pidev ajapuudus. Aega oli ju vanasti täpselt sama palju – ühes tunnis kuuskümmend minutit! Miks siis nüüd kõik nii tempokas tundub? Kui õppida oma päevi läbimõeldumalt sisustama, leidma une jaoks piisavalt aega ning keskenduma ainult olulisele, siis hakkabki aeg juba vaiksemalt keerlema. Ja sealtmaalt algab liikumine hingerahu poole.

7) Iseseisev laps ehk kuidas saada “laisaks emaks”
Autor Anna Bõkova
See raamat on vajalik lugemine kõigile kodustele väikelaste emadele, kes tunnevad, et neid ennast enam justkui ei eksisteerigi, on ainult lapse vajadused ja tegemised. Suur elumuutus ja vajadus uue maailmakodaniku eest vastutada võib paisata ema äärmuslikku olukorda ja et sellest välja tulla, peab ta õppima “laisaks emaks”. See ei ole võrdväärne hoolimatusega, pigem vastupidi – ema, kes julgustab last iseseisvaks ja initsiatiivikaks, on vägagi hooliv ema.

8) Tulge külla! Teejuht terveks aastaks, kuidas külalisi vastu võtta ja iga päev meeldejäävaks muuta
Autor Zoe Sugg
Elustiiliblogija ja raamatu “Tüdruk Online” autor Zoe on koostanud vahva kogumiku eri tähtpäevade ja koosviibimiste veetmistest. Selles raamatus jagab ta läbi enda kogemuste nippe, ideid, retsepte ja mõtteteri, kuidas kokkusaamised eriliseks muuta. Näiteks kuidas nutikalt kaunistada aiapidu või mil moel muuta sünnipäevapidu eriliseks?

9) Vitamiinide ja mineraalainete käsiraamat. Imelised toidud tervise toetamiseks.
Inglise keelest tõlkinud Kaja Riikoja, Meri-Liis Laherand, Tiina Voolaid
Suvi on just õige aeg oma toidulaud võimalikult vitamiinirikkaks muuta, sest pikk ja külm talv on keha ja vaimu ära kurnanud ja me tõesti vajame ekstra doosi energiat. See praktiline teejuht tutvustab 100 vitamiinirikast toitu ja räägib lahti kõigi nende toitained. Lisana soovitused haiguste ennetamiseks või sümptomite leevendamiseks.
Hind 24.95, Apollo

10) Kitarriakordid. Sõrmlaua kleepsuraamat
Autor Hereward Kaye
Kas sa mitte ei lubanud endale aasta algul, et teed kauaaugse unistuse teoks ja õpid kitarrimängu selgeks? Eratunnid on kulukad ja sageli jäävad ka ajanappuse tõttu pooleli. Aga see vahva üle 1000 sõrmlaua kleebisega kitarriõpik on hea võimalus need keerulised akordisüsteemid endale iseseisvalt selgeks teha ja niimoodi oma sõpru jaanilõkke ääres kitarripaladega üllatada.