Škoda ScalaFoto: Tootja
Tehnika
28. juuni 2019, 07:15

ÖKONOOMNE HÜBRIID: Škoda Scala tuleb ka CNG versioonis

Škoda Scala on tuleb müügile ka CNG-versioonis. Auto kombineeritud sõiduulatus on 630 km, surugaasiga 410 km. Gaasihübriid peaks rõõmustama kõiki, kelle jaoks on esmatähtis ökoloogilisus ja -noomsus – kilomeetri hind jääb CNG Scala puhul kolme sendi ringi.

Maaletooja kodulehel on info Škoda Scala G-TEC CNG kohta juba olemas: tootma hakatakse autot selle aasta detsembris ning Active varustuses auto hind algab 17 800 eurost. Kallima Elegance’i eest tuleb välja käia 20 700 eurot.

Kuna Scala oma mõõtudelt ja ruumikuselt on pigem Volkswagen Golfi klassi sõiduk, tähendab see ainult üht: gaasihübriidist saab nõutud kaup, seda eeskätt odava kilomeetrihinna tõttu, aga paljuski ka seepärast, et auto sõidab loodussõbraliku kütusega. Surugaasil töötava Scala jõuallikaks on üheliitrine kolmesilindriline turbomootor, millel võimsust 66 kW ehk 90 hj ja pöördemomenti 160 Nm. Mootoriga koos pakutakse kuuekäigulist käsikasti.

Gaasipaake on autol kolm, need mahutavad kokku 13,8 kg surugaasi ja on paigutatud nii, et pakiruumis säiliks Scala juures üllatanud ruumikus. Üksnes gaasiga saab sõita kuni 410 kilomeetrit, kui paagid tühjad, lülitub mootor automaatselt ümber bensiiniküttele. Bensiinipaagi maht on 9 liitrit. Kogu sõiduulatus on 630 kilomeetrit. Seega, kui gaasitanklat lähikonnas pole, saab CNG-Scalaga sõita nagu „tavalise“ autoga.

Keskkonnahoiu mõttes on gaasiauto hea valik: CNG Scala CO2-heitmemäär on võrreldes bensiinimootori heitmetega veerandi võrra väiksem.

Põhjalikumalt loe Škoda Scala kohta Acceleristast.

Foto: Accelerista