Murelikud autojuhid, kes usaldasid Google Mapsi pakutud ümbersõitu, ent jäid mutta kinni.Foto: Kuvatõmmis
Tehnika
27. juuni 2019, 14:22

Google Mapsi soovitatud ümbersõit juhatas autojuhid hoopis mutta (1)

Sajad autojuhid, kes lootsid pühapäeval leida kiiremat teed Denveri lennujaama, pidid sügavalt pettuma. Maanteel toimunud avarii tõttu juhtis Google Mapsi ümbersõit inimesed hoopis mudasele põllule, teatab Denver7.

Connie Monsees, kes oli üks mudasele teele kinni jäänud isikutest, ütles, et Google Mapsi telefonirakendus oli pakkunud talle kiiremat ümbersõidu marsruuti. Kuna ta pidi olema peagi lennujaamas ning maanteel oli ummik, otsustas ta GPS-rakenduse pakutud teekonda proovida. Naine pööras kõrvalteele, mis peagi mudaseks rajaks osutus. „Ma mõtlesin, et minu ees sõidab veel mitu autot, seega peab tee olema OK,“ väitis Monsees, kes otsustas siiski edasi sõita.

Eelmistel päevadel oli piirkonda kimbutanud tugevad vihmasajud, mis olid tee libedaks mudaseks mülkaks muutnud, kus autod teelt välja libisema hakkasid. Tol hetkel sai ka Monsees aru, et oli teinud kõrvalepõikega vea. Kokku jäi teele reana ummikusse ligi 100 autot, kellel polnud võimalust mutta kinni jäänud sõidukitest mööduda ega ka kitsal teel tagasi pöörata. „Miks küll Google meid sellisele teele suunas?“ mõtiskles Monsees.

Mudase tee kõrval oli ka mitmes kohas sügavad kraavid, mida paljud autojuhid õigusega pelgasid. Mitmed autojuhid jätsid oma kinni jäänud või sõidukõlbmatud sõidukid maha ning liitusid lennujaama minevate inimestega, kes sõitsid võimsamate maasturitega, millel õnnestus lõpuks teelt läbi murda.

Uudisteportaali Denver7 liiklusreporter Jayson Luber tõdes intsidenti analüüsides, et inimesed sõltuvad tänapäeval liiga palju nutitelefonidest ja GPSidest. „Autoga sõidad sina, mitte Google Maps,“ ütles Luber ning kinnitas, et kaardirakendus pole ideaalne. Esmaspäeval avastati kurikuulsa tee kõrvalt ka pikali lebav liiklusmärk, mis näitas, et tegu oli suletud teelõiguga. Rada kuulus eraomanikule.