Varjo XR-1 virtuaalreaalsuse prillidFoto: YouTube'i kuvatõmmis
Tehnika
3. juuni 2019, 07:15

Volvo ja soomlaste idufirma Varjo segavad kokku päriselu ja arvutisimulatsiooni

Soome idufirma Varjo ja rootslaste Volvo Cars astuvad julge sammu ja hakkavad kokku segama päriselu ja arvutisimulatsioone, et säästa autode arendamisfaasis testimisele kuluvat aega ning saada kasutajatelt tagasisidet enne tootmisliinide käivitumist.

Autode tulevikuarendus on meie ees: Volvo Cars ja Soome tipptasemel liitreaalsustarvikute tootja Varjo on ühiselt välja töötanud liitreaalsuslahenduse, mille abil hinnata sõidukite prototüüpe, tulevasi aktiivturvalisuse komponente ning kujustamise üksikasju.

Lühidalt näeb asi välja selline: inimene istub päris Volvo rooli ja paneb endale pähe kogukad XR-1 prillid ning sõidab suletud alal, testides tootja väljapakutud uudseid funktsioone. Need puudutavad enamasti valdkonda, millega tänapäeval oleme kõige enam hädas – kõrvalisi tegevusi roolis.

Volvo investeerib soomlaste idufirmasse

Koostööle annab jõulisema suuna Volvo Cars Tech Fundi otsus Varjosse investeerida. Tech Fund on Volvo Cars’i investeerimisfond, mis otsib suure potentsiaaliga tehnoloogiavaldkonna idufirmasid ja panustab nende arengusse.

Volvo Cars’i ja Soome Varjo koostöö võimaldab esmakordselt testida reaalseid autosid, kasutades ühtaegu liitreaalsust loovat peakomplekti.

Sel viisil saab arendustöö käigus lisada virtuaalseid elemente või täisfunktsionaalseid lahendusi, mis näivad nii testija kui ka sõiduki andurite jaoks reaalsetena. Seni ei ole ükski autotootja suutnud seda teha.

Pikemalt loe Varjo ja Volvo Cars innovatiivse sammu kohta Acceleristast.

Foto: Accelerista