Peale selle, et maiust saab vahvalt pulga otsast süüa, on seda ka lihtne teha.Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
2. juuni 2019, 16:23

RETSEPT | Külmutatud banaani-maasikapulgad

Peale selle, et maiust saab vahvalt pulga otsast süüa, on seda ka lihtne teha. Tervislik ja maitsev on see samuti! Ideaalne alternatiiv suhkrust pungil kommikotile.

Vaja läheb:

  • 5 banaani
  • 10 suurt maasikat
  • 1 dl maitsestamata jogurtit
  • kaunistuseks pähkli-, kookose- võ kuivatatud marjapuru
  • 10 jäätisepulka


Valmista pulgakesi nii:

  • Koori banaanid ja lõika keskelt pooleks. Lõika banaanipoolikutelt ära ümarad otsad.
  • Suru jäätisepulk banaanist läbi, jättes pulga otsa ruumi ka maasikale. Aseta banaanid üheks tunniks sügavkülma.
  • Võta sügavkülmast banaanid, kasta jogurtisse ja raputa üle pähkli- või marjapuruga. Torka pulga otsa ka maasikas ja aseta umbes 20 minutiks tagasi külma. Pärast seda on maiused söömiseks valmis.

Ülejäägid sügavkülma
Järelejäänud banaaniotsatükikesed pista põske või pane sügavkülma. Külmast võttes saad need näiteks marjade ja/või vähese pudinguga jäätiseks suristada! Jällegi imehea magustoit!

Kuidas retsept õnnestus?
Säde Liis (11): «Need on paremad kui poejäätised! Kõige raskem oli oodata, millal magustoit sügavkülmast välja tuleb, kõik muu oli kerge. Mina tegin nii, et pooled banaanid kastsin maitsestamata jogurti sisse, pooled tegin maasikamaitselise jogurtiga kokku. Emmele maitsesid esimesed, ütles, et need on kargemad, mõnusamad. Kuid mulle meeldisid teised rohkem. Kuna meil jäätisepulki ei olnud, kasutasime kodus olevaid grillitikke, lõikasime need vaid õigesse mõõtu.»