Mobiilne kiiruskaamera. Nende lisamise funktsionaalsus on esmahooga vaid Google Maps Androidi rakenduses.Foto: Teet Malsroos
Tehnika
30. mai 2019, 16:37

Google pani Eesti kiiruskaamerad paika (2)

Populaarse Google Maps rakenduse kasutajad saavad edaspidi liigeldes infot piirkiiruse ning teel paiknevate kiiruskaamerate kohta, vahendab TechCrunch.

Waze’i navigeerimisprogramm annab juba sünnist saati kasutajatele teiste inimeste sisestatud infot teel valitsevate ohtude ja võimalike ummikute kohta. Kuigi Google omandas Waze’i 2013. aastal, polnud taoline funktsionaalsus senini jõudnud Google’i enda peamisesse kaardi- ja navigatsioonirakendusse Maps. Nüüd on vähemalt osaliselt viga parandatud.

Hetkeseisuga näevad või hakkavad peagi nägema Google Maps rakenduse kasutajad kokku 40 riigis, sealjuures Eestis, kus asetsevad tee ääres kiiruskaamerad ning milline on paigas piirkiirus. Viimasega käib aga kaasas oluline märkus: erinevalt Waze’ist ei näita Maps jätkuvalt sõiduki enda kiirust.

Kuigi kiiruskaamerate info on nähtaval nii Google’i Androidi kui ka iOS süsteemi rakendustes, saavad praeguse seisuga infot ajutiste kaamerate kohta lisada vaid Androidi kasutajad.