Audi TTFoto: Pixabay
Tehnika
28. mai 2019, 07:15

Legendaarne Audi TT lõpetab, et teha teed elektriautodele (1)

Volkswageni kontserni kuuluv Audi teatas, et lõpetab legendaarse sportauto TT tootmise ja kaalub ka R8 liini sulgemist: aeg on panustada elektriautodesse. Sisepõlemismootoriga sportautode valmistamine on üha kulukam ning võidujooks karmide keskkonnanõuetega võtab võhma välja.

Audil seisavad ees keerulised ajad: üha karmistuvad keskkonnanõuded on autotootja pannud olukorda, kus kogu ressurss tuleb suunata ellujäämisprogrammi ehk hakata kiiresti ehitama tõhusaid elektriautosid.

Legendaarne TT läheb tootmisest maha ning kaalumisel on ka pöörase R8 liinide seiskamine, aga seda mitte igaveseks – mõne aasta jooksul loodab Audi esitleda TT uut, täiselektrilist versiooni. Mis saab ligikaudu 150 000 eurot maksvast R8-st, kas ka sellest tehakse elektriversioon, täna veel teada ei ole.

Audi esitles möödunud aastal oma esimest täiselektrilist linnamaasturit e-tron. Auto on suurepärane, noobel, vaikne, sõiduvõimekas, aga midagi on sakslastel läinud nihu aku efektiivse kasutamisega, sest 95 kWh pakk suudab välja anda vaid umbes 330 km (WLTP) sõiduraadiust ühe laadimisega. Tulemus jääb konkurentidele nagu Tesla Model X ja Jaguar I-Pace kõvasti alla.

Seega tuleb otsi kokku tõmmata ja panustada rahaliselt segmenti, kus edasiminekut pikisilmi oodatakse. Audi finantsjuht Alexander Seitz jättis möödunud nädalal Audi legendaarsete sportmudelitega piltlikult hüvasti.

„Sisepõlemismootoriga sõidukite valmistamine muutub keskpikas perspektiivis senisest kallimaks, seevastu elektriautode tootmiskulud langevad järjest,“ tõdes Seitz ettevõtte aastakoosolekul Neckarsulmis.

Veel põhjuseid, miks Audi TT hingusele saadetakse, loe Acceleristast.

Foto: Accelerista