Huawei nutiseadmed ei pruugi peagi enam Androidi värskendusi saada.Foto: Imago/Scanpix
Tehnika
20. mai 2019, 15:24

NÜÜD ON KEHVASTI: Google tõkestab Huaweile ligipääsu Androidi uuendustele (12)

Androidi operatsioonisüsteemi tootja Google piirab Hiina tehnoloogiaettevõttele Huawei tulevikus ligipääsu mitmetele uuendustele ning äppidele, vahendab BBC.

Huawei on maailmas suuruselt teine nutitelefone tootev ettevõte. See ei takista Google'it neile piirangut seadmast – ikka seetõttu, et Ameerika Ühendriikide president Donald Trumpi administratsioon piiras riigis Huawei äritegevuse. Hiina ettevõte sattus USA musta nimekirja ning vajab kaubandustegevuseks eriluba.

Google otsustas järgida USA nõudeid. „Täidame antud korraldust ja selle tagajärgede ülevaatamist. Meie teenuste kasutajad saavad jätkata Google Play ja Google Play Protecti turvakaitsete kasutamist olemasolevates Huawei seadmetes,“ teatas Google.

Mis siis Huawei seadmete jaoks tegelikult juhtub? Esiteks kaotatakse ligipääs mitmetele Google'i äppidele – tulevikus ei pruugi Huawei omanikud saada kasutada näiteks ametlikku YouTube'i ja Google Maps rakendusi. Samuti võib järgmine versioon Androidi operatsioonisüsteemist olla Huawei seadmetele mittesaadaval. Siiski jääb alles võimalus kasutada praegust, n-ö vana Androidi versiooni. Probleem tuleb esile pigem seadmetes, mis pole veel müüki jõudnud.

Ka Huawei on esitanud omapoolse avalduse, kus ettevõte kinnitab, et jätkab turvauuenduste ja müügijärgsete teenuste pakkumist olemasolevatele toodetele. „Huawei on andnud olulise panuse Androidi arendamisse ja kasvu kogu maailmas. Olles üks peamisi Android'i ülemaailmseid partnereid, oleme tihedalt koos töötanud nende avatud lähtekoodi platvormiga, et arendada  ökosüsteemi, mis on toonud kasu nii kasutajatele kui ka tööstusele.“ kinnitab Huawei.