Foto: kaader seriaalist
Tele
13. mai 2019, 15:55

Noorteseriaali „Miks mitte?!“ tunnustati rahvusvahelisel telekonverentsil

Veebruaris kirjutas Õhtuleht, et ETV noorteseriaali "Miks mitte?!" saadab suur menu: seriaal osteti nii Leedu kui Islandi telekanalitesse ning see valiti ka Tais toimuvale rahvusvahelise televisioonikonverentsi programmi. Tele-ekspertidel jagus seriaali kohta palju häid sõnu.

Avalik-õiguslike teleorganisatsioonide olulisim ülemaailmne konverents INPUT tõi Bangkoki kokku tele-eksperdid üle maailma, kes said nädala jooksul tutvuda valikuga silmapaistvatest saadetest ja sarjadest, mis vaatajateni on jõudnud. “Miks mitte?!” valiti programmi mitmesaja sarja seast, lisaks Eesti sarjale esitleti telekonverentsil veel Taani, Hollandi, Šveitsi ja Tai noortesarju.

Tegu on teise eesti seriaaliga, mis televisioonikonverentsi programmi valit. “Seal oli ka väga tihe konkurents, üle 200 telesarja konkureeris. Seda on kohe eriti hea meel kuulda, et seriaal sinna jõudis,” rääkis seriaali stsenarist Martin Algus Õhtulehele veebruaris.'

“Miks mitte?!" linastus konverentsil sessiooni lõpufilmina ja sai sooja vastuvõtu nii korraldajate kui ka osalejate poolt. Esile tõsteti sarja sooja huumorit ja head üldistust, mis haaras laia spektrit teemadest, millega teised seriaalid olid tegelenud kitsamalt, sh koolikiusamine, teismeea eneseavastused, sooline võrdsus jne. Publik võttis sarja vastu naeru ja tugeva lõpuaplausiga, kiidusõnu pälvisid näitlejate valik ja sarjas kasutatud muusika. Elevust tekitas ka tõsiasi, et noortesarja on kirja pannud kogenud mees-stsenarist (Martin Algus), kuivõrd publiku seas läbiviidud küsitlus pakkus kirjutajaks pigem 20ndates aastates naiskirjanikku.

Bangkokis toimunud konverentsil esitles sarja ja andis sellega seotud mahuka ristmeediaprojekti “BREAK!” kohta selgitusi Tallinna Ülikooli BFM-i õppejõud ja “Miks mitte?!” ristmeedia produtsent Alessandro Nani, samuti viibis esitlusel Eesti soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Liisa Pakosta.

Oktoobris esmakordselt ETV ekraanile jõudnud noortesari “Miks mitte?!” on valminud Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku kantselei koostöös Eesti Rahvusringhäälingu, Tallinna Ülikooli, SA Innove, Haridus- ja Teadusministeeriumi, Leedu võrdse kohtlemise voliniku ja Islandi soolise võrdõiguslikkuse keskusega. Sarja on tootnud Kassikuld, stsenarist on Martin Algus, režissöör Ergo Kuld.

“Miks mitte?!” on kümneosaline kodumaine noortesari, mis räägib 18aastasest Annast, lõpuklassis kogelevast nohikust ja tema unistustest. Sellest, et terve maailm ootab tema ülikooli minekut, aga neiu ise tahab saada hoopis rajuks ja kuulsaks räppariks. Tegelikult tunnetab Anna ka ise oma unistuse kättesaamatust, kuni kõik ühel päeval muutub. Tema isa Martin teeb elus kannapöörde ja hakkab ellu viima enda unistust. See lisab Annale julgust liikuda oma eesmärgi poole. Anna osaleb räppar Genka korraldatud räpilahingus, mille peaauhinnaks on plaadileping. Vaataja ees avaneb koolilõpu melu, seiklused ja arveteklaarimised, elluastujate unistused, esimesed tõsised otsused ja esimesed tõelised armumised. 

Seriaalis näitlevad Pirte Laura Lember, Maarja Jakobson, Indrek Taalma, Grete Klein, Genka, Lauri Nebel, Ivo Reinok, Mari Abel jt.