Nutitelefon on seade, mis võib kergelt puruneda.Foto: Pixabay
Tehnika
8. mai 2019, 14:14

ÕRN TEHNIKA: iga viies uus nutiseade puruneb aasta jooksul (1)

If Kindlustuse kogutud statistika kohaselt puruneb iga viies uus nutiseade vaid aasta jooksul.

Inimesed kasutavad aasta-aastalt enam kalleid nutiseadmeid ja järjest rohkem esineb nende seadmetega õnnetusi. If Kindlustus on kodukindlustuse raames pakkunud juba aastaid kaitset muuhulgas ka nutiseadmetele, samuti kindlustuslahendusi läbi erinevate mobiilioperaatorite. Viimaste aastatega on märkimisväärselt tõusnud seadmete hinnad ja nende kindlustamine tervikuna. Ka juhtunud õnnetuste arv on kasvanud.

If Kindlustuse varakindlustuse tootejuhi Veiko Sepa sõnul näitab statistika, et antud tootegrupp erineb märgatavalt teistest kindlustatavatest esemetest juhtunud õnnetuste arvu vaates.

„Täna võib öelda, et iga viienda nutiseadmega juhtub aasta jooksul õnnetus, mille puhul on vaja kas seade vahetada või remontida. Seadmed saavad peamiselt kahjustada kukkumise teel, sel viisil juhtub koguni 80% mobiilidega juhtunud õnnetutest ning seda ohtu tajuvad kindlasti paljud meist,“ selgitas Sepp.

Paljud inimesed ostavad täna oma nutiseadmed jaekauplustest või netikaubamajadest, mistõttu pakub If Kindlustus nüüdsest ka neile telefonidele ja tahvelarvutitele kindlustust. „Eks inimeste ostueelistused võivad erineda, aga seadmete kindlustamisvajadus on samasugune. Seega saavad kliendid soovi korral võtta endale kindlustuse ka näiteks netikaubamajast ostetud telefonile kuni 14 päeva jooksul pärast ostu,“ lisas Sepp.