Tallinnas pole elektritaksot sugugi lihtne leida.Foto: Teet Malsroos
Tehnika
6. mai 2019, 07:15

Kui tahad Tallinnas elektritaksoga sõita, pead lootma heale õnnele (3)

Veidi aja eest uuendas Bolt oma teenuse kategooriaid ning pani Tallinnas Tesla ühte patta kõikide kallimate autodega. Kui tahad pealinnas kindlasti elektritaksoga sõita, siis looda heale õnnele või koli hoopiski Tartusse, kus keskkonnasäästlikumat sõitu pakuvad mitu ettevõtet.

Suurim äpitakso-teenuse osutaja Bolt ühendas mõni aeg tagasi Tallinnas senised Comfort ja Tesla kategooriad ühiseks Premium teenusklassiks, mis tähendab, et elektriauto ettesõitmine muutub õnneasjaks.

„Teslad sõidavad Premium kategooria all edasi, aga eraldi Teslat Bolti rakendusest hetkel tõepoolest tellida ei saa. Muutuse põhjuseks oli see, et tellimuste arv Tesla kategoorias oli nii väike, et ei olnud võimalik pakkuda usaldusväärset teenust ei juhtidele ega sõitjatele,“ selgitas Bolti kõneisik Karin Kase muudatuse tagamaid.

Tellimuste väike arv võib olla tingitud mitmest asjaolust – näiteks ei olnud Teslat sugugi alati saada. Lisaks oli Teslaga taksosõit kallim tavahindadest. Premium kategooria hinnad ongi nüüd enam-vähem samal tasemel, mis enne Tesla, selle vahega, et ette võib sõita ka mõni sisepõlemismootoriga takso.

Tallinnas rendi ise elektriauto

Taksoteenust osutavaid Nissan Leafe on näha aeg-ajalt nii Bolti, Yandexi kui Uberi rakenduses. Elektritakso pakkis möödunud sügisel Tallinnas pillid kotti.

Välk Takso tegutseb pealinnas küll, aga neil sõidavad vaid üksikud elektriautod ning numbrile 1917 helistades võib kenalt daamilt saada vastuseks: „Hetkel meil ühtegi autot pakkuda pole.“ Seega, õnneasi.

Vist ainus kindel võimalus oma sõit üksnes elektrilise taksoga ongi tellitesla.ee rakendus. Elektriauto saab ka paariks tunniks rentida, elektriautod.ee lehele on koondatud kogu info kõikide rendifirmade kohta, kust võib särtsaka auto leida. Renditeenus ei ole kahtlemata kaugeltki nii kiire ja mugav kui takso. Aga midagi ikka.

Tõeline fänn kolib Tartusse

Ühesõnaga ikaldus. See-eest Pärnus ja eriti Tartus on elektriautode kontsentratsioon taksonduses säärane, et võtab silmad kirjuks. Peamiselt sõidavad elektritaksodena Nissan Leafid.

Elektritakso vurab nii Pärnus kui Tartus. Välk Takso on samuti Tartus. Seal on ka Bolti Electric kategooria! Ehk kui tahad elektritaksoga sõita ja oled harjunud Bolti kasutama, koli Tartusse. Iga kell antakse elektrit!

Loe Eesti elektritaksode kohta põhjalikumalt Acceleristast.

Foto: Accelerista