Edukas naine tegeleb enesearenguga igal sammul. Foto: Artem Bali / Unsplash
Uudised
6. mai 2019, 12:20

NIPID | 11 asja, mida edukas naine kindlasti teeb (1)

Mida tähendab olla edukas naine? Tähendab see kõrgepalgalist töökohta, majanduslikku iseseisvust, uhket autot või oma ettevõtet? Või on see hoopis õnnelik pere ja tähendusrikas elu? Igaühel on edukusele erinev definitsioon. Ükskõik, mida see sinu jaoks ei tähendaks – siin on 11 harjumust, mis on aidanud teistel saavutada kordaminekuid nii karjäärialaselt kui isiklikus elus.

Edukas naine:

1. seab eesmärke ja jääb nende juurde. Ta teab, mida elult tahab ja teab ka, kuidas seda saavutada. Tal on kindlad sihid ja tegevuskava, kuidas soovituni jõuda. 

2. esitab endale väljakutseid. Ta ei lepi üksluise igapäevaeluga, vaid tahab alati rohkemat igas eluvaldkonnas. Ta võtab väljakutseid vastu enesekindlalt ja ületab neid kartmatult, seades lati iga kord kõrgemale.

3. tegeleb pidevalt enesearendamisega. Ta ei lõpeta kunagi õppimist või lugemist, uskudes, et teadmistes peitub vägi. Ta hoiab end kursis eri valdkondadega ja armastab kõige uue õppimist. Kui on midagi, mida ta ei mõista, siis püüab ta sellest aru saada. Ta töötab pidevalt selle kallal, et kujuneda parimaks versiooniks iseendast.

4. tõstab tervise ja treeningu prioriteediks. Tervislik elustiil tähendab tema jaoks keha ja vaimu tasakaalu. Ta pakub oma kehale tervislikku toitu ja treeningut. Ta hoolitseb enda eest – on see siis jooksmine, jooga, jalutuskäik, sissekanne päevikusse või õhtune vann – edukas naine teab, et terves kehas on terve vaim ning ta hoolitseb nende mõlema eest.

Terves kehas on ka terve vaim. Foto: Nik Macmillan / Unsplash

5. on hommikuinimene. Vara tõusmine on paljude edukate inimeste harjumus. See annab õige aluse ülejäänud päevale ning muudab ta üleüldiselt produktiivsemaks.

6. on organiseeritud. Ta võtab nädalas ühe päeva, et tegeleda pesupesemise ja koristamisega, valmistada ette toidud ning planeerida poeskäigud. Tal on igapäevane rutiin kodu korrastamiseks – selliselt on tal aega keskenduda päevas ka muudele tegevustele. Ta hoiab enda ümber puhast keskkonda, sest sellel on suur mõju tema heale enesetundele.

7. teab, millal puhata. Ta teab, millal on aeg töötada väga usinalt ning millal lõõgastuda. Ta teab, et töö ei ole kogu elu ja on vajalik lubada endal ka lihtsalt olla. Ta leiab aega iseendale ja hoolitseb enda eest.

Usin olemise kõrvalt tuleb leida aega ka hingetõmbeks. Foto: Nadi Whatisdeliri / Unsplash

8. ümbritseb end sarnase mõtteviisiga inimestest. Ta teab, kui oluline on valida enda ümber inimesed, kes julgustavad ja toetavad. Ta laseb enda ellu ainult positiivseid inimesi, kes motiveerivad teda olema veel parem ning kellega koos ta saab kasvada ja kelle kogemustest õppida.

9. on lahke ja empaatiline. Ta tunneb headuse jõudu ja kasutab seda – kui olla hea ja teha head, on sellel suur mõju kõigele ümbritsevale. Ta on tänulik selle eest, mis tal on, võtmata midagi iseenesestmõistetavalt, sest ta teab, et miski ei pruugi olla igavene.

Veeda aega inimestega, kes on positiivsed, julgustavad ja toetavad. Foto: Katarzyna Grabowska / Unsplash

10. kontrollib oma rahaasju. Ta teab, et finantsasjadest peab olema täielik ülevaade ja ta oskab oma rahaga targalt ümber käia. Talle on selge, kust ta raha tuleb ning kuhu see täpselt läheb.

11. ei karda ebaõnnestuda. Ta ei lase hirmul ebaõnnestumise ees saada takistuseks oma eesmärkide täitmisel. Ta ei lase kahtlustel end kõigutada. Ta paneb kirja riskid ja võimalused ning asub enesekindlalt oma unistuste poole liikuma.


Loe ülejäänud nippide kohta siit.