Jälle õhus!Foto: Reuters/Scanpix
Maailm
3. mai 2019, 18:23

SASi lendurite pea nädalane streik sai läbi (3)

2. mail lõppes viimaks SASi lendurite streik, mis algas 26. aprillil. Kliendid, kelle reisi streik ära rikkus, saavad kompensatsiooni nõuda ka tagantjärele.

Ettevõtte juhi Rickard Gustafsoni sõnul jõudsid nemad ja lendureid esindavad ametiühingud viimaks nõusolekuni. SASi lendurite nõudmised puudutasid palgatõusu, graafikuid, aga ka lennuohutust.

SASi arvutuste kohaselt mõjutas streik kokku umbes 360 000 reisijat. Kõik lennud ära ei jäänud, näiteks Tallinna lennud Skandinaavia suunas toimusid streigile vaatamata. Küll aga võis ebameeldiv üllatus oodata neid, kes plaanisid SASiga sealt veel jätkulennuga edasi reisida.

SASi kodulehel saavad need, kelle lend ära jäi või kelle uue lennu tõttu jäid nad maha mõnest järgmisest lennuotsast, teha kompensatsiooninõude. Kui palju streik firmale kokku maksma läks, on veel raske öelda, kuid hinnanguliselt võis see olla kusagil üle 60 miljoni euro.

SAS palub reisijatelt mõistvat suhtumist, kuna lennugraafiku taastamine võib veel natuke aega võtta. 3. maiks peaksid lennud aga suuremalt jaolt graafikujärgsed olema.