Foto: Tootja
Tehnika
24. aprill 2019, 07:15

Proace City – Toyota uus mitmeotstarbeline mahtuniversaal (3)

30. aprillil esitleb Toyota Birminghami tarbesõidukite näitusel mitmeotstarbelist mahtuniversaali. Uustulnuka nimi on Proace City ja see on Peugeot Partneri ja Citroen Berlingo sõsaratega lähedalt sugulane.

Toyota on otsustanud mudelivalikut täiendada mitmeotstarbelise mahtuniversaaliga. Balti riikides tulevad müügile nii Proace City väikekaubik kui sõiduauto mugavusi pakkuv ruumikas Proace City Verso. Mudeli ametlik esmaesitlus Euroopas toimub juba 30. aprillil Ühendkuningriigis, Birminghami tarbesõidukite näitusel.

Varasemalt on Toyotal tarbesõidukite reas tegusid teinud Proace kaubik ja selle mugav väikebussiversioon ning võimekas Hilux kastikas. Kuni viiekohalist mahtuniversaali või kompaktset kaubikut pole tootevalikus seni olnud. Nüüd saab see tühimik täidetud.

Toyota Proace City ja City Verso on sarnaselt Proace’i bussile sündinud koostöös prantslaste PSA Grupiga ja vastab Jaapani autotootja kõrgendatud kvaliteedinõuetele.

Nii nagu Proace, läbib ka uus mahtuniversaal tootjapoolse eraldi kontrolli enne kui see teele lubatakse. Toyota suurim viga nagu teada, on see, et see on igavene. Ei ole see ka tarbesõidukite puhul teisiti. Selle vea garantiiks on erikohtlemine lisakontrollis.

Loe uue Toyota Proace City kohta lähemalt Acceleristast.

Foto: Accelerista