Foto: YouTube'i kuvatõmmis
Tehnika
23. aprill 2019, 12:04

Hiinas lahvatas Tesla elektriauto leekidesse

Sotsiaalmeediasse postitati turvakaamera video, milles lahvatas leekidesse Tesla elektriauto Model S. Olukord on Elon Muski juhitava ettevõtte jaoks esmakordne.

Shanghai parklas seisnud valge Model S alt hakkas pühapäeval äkitselt paksu suitsu tulema. Paar sekundit hiljem toimus plahvatus ning Tesla oli leekides. Valgest Model S-st ega selle kõrval parkinud autodest pärast tulekahju midagi kasutuskõlbulikku järele ei jäänud. CNNi teatel saatis ettevõte kiiresti sündmuskohale ka oma tehnikud, et leida põhjus auto süttimisele. 

Teslad on ka varem põlenud, kuid vaid töötava mootoriga või õnnetuste tagajärjel. Hiina intsident on ettevõtte ajaloos esimene kord, kui nende tühjalt seisev elektriauto põlema läks. Bensiinimootoriga sõidukitel on süttimisoht väidetavalt kümme korda suurem kui elektriautodel.

Hiina turg on Teslale väga oluline – ettevõtte toodangust läheb 20% Aasia suurriiki. Siiski on Tesla osakaal Hiina turul vaid tilgake meres. Seda loodetakse muuta – rajamisel on uus suur tehas Shanghais, milles loodab ettevõtte toota iga-aastaselt 500 000 sõidukit. Loodetakse, et intsident ei kahjusta Tesla mainet Hiina autoostjate seas.