Promoboti humanoidrobot Alex.Foto: ITAR-TASS/Scanpix
Tehnika
18. aprill 2019, 10:49

OOTAMATU UUDISTEANKUR: Vene humanoidrobot hirmutas televaatajaid (1)

Venemaal toimunud kõrgtehnoloogilise robootikakonverentsiga seoses luges humanoidrobot ette Vene riigitelevisiooni uudiseid. Ebatavaline uudisteankur muutis mitmeid vaatajaid rahutuks, teatab The Telegraph.

Teisipäeva pärastlõunases Rossija-24 telekanali uudistesaates astus vaatajate ette humanoidrobot Alex. Monotoonse häälega teavitas ta vaatajaid uuest mikrorahanduse seadusest, põllumajandusministeeriumi eelmise aasta raportist ning ka kodutust kassist. Etteaste lõpetas robot Skolkovo innovatsioonikeskuses toimuva tehnoloogiakonverentsi kohta.

„Ma märgiksin ära, et tehnoloogilise innovatsiooni näituse peakangelane olin mina – robot Alex,“ teatas muiet imiteerida üritav robot oma etteaste lõpus. Alex loodi Permis asuva ettevõtte Promobot poolt. Tema välimus kujundati ülimalt täpselt firma juhi Aleksei Iuzhakovi järgi. Robot suudab vastata küsimustele ning pidada vestlust – seda muidugi info piires, mis on tema „ajju“ laetud. Ta on näoilmega võimeline väljendama ka emotsioone.

Paljud vaatajad kurtsid, et roboti etteaste tekitas neis ebameeldivust. Antakse vastukaja, et ootamatu uudisteankur „tundus surnuna“ ja tekitas neis iiveldust. Mitmes kommenteerijas tekitas Alex hirmu. Mõned naljahambad aga arvasid, et Alexil oleks otstarbekam suunduda poliitikasse.

Rajamisjärgus olev kõrgtehnoloogiline Skolkovo piirkond asub Moskva oblastis Možaiski rajoonis. See on mõeldud Kremli poolt vastuseks USA Silicon Valley'le, kus asuvad riigi tähtsamad tehnoloogiaettevõtted.