Foto: facebook.com/Dream2DriveLT
Tehnika
18. aprill 2019, 07:15

Dream 2 Drive – esimene Baltimaade virtuaalne võidusõidusari

Tänavu korraldatakse juba kolmandat korda virtuaalne ringrajasõidusari Dream 2 Drive. Osaleda võivad kõigi Balti riikide elanikud, võitja saab end proovile panna tõelises võidusõidus professionaalse võidusõidutiimi koosseisus.

Möödunud aastal osales sarjas 2000 huvilist uustulnukatest kuni tõsiste e-spordi entusiastideni ning kümned tuhanded inimesed vaatasid muljetavaldavat finaali interneti vahendusel.

„Kolmas Dream 2 Drive-sari on eelmistega võrreldes avatum. Sel aastal pakutakse võimalust osaleda ka Eesti ja Läti võidusõiduentusiastidele. Ootame suurt huvi, kuid tee meistritiitlini saab olema väga keeruline. Osalejad peavad näitama häid oskusi mitte ainult virtuaalsel võidusõidurajal, vaid olema võidusõiduks ka füüsiliselt ja psühholoogiliselt valmis. Seda põhjusel, et virtuaalvõistluse võitja pääseb starti Balti riikide suurimal ringrajavõistlusel, Palanga 1006 kilomeetri sõidul,“ selgitab Dream 2 Drive’i korraldaja Tauras Tunyla muudatusi.

Uus valiksõiduplatvorm

Dream 2 Drive’i selle hooaja üks suuremaid uuendusi on uus võidusõiduplatvorm World Sim Series. See annab võimaluse sarjast osa võtta kõigil neil, kellel on kodus võidusõidusimulaator.

Kõik ülejäänud saavad valiksõitudes osaleda Vilniuse, Kaunase või Klaipėda „simulaatoriakadeemias“. Uus platvorm võimaldab kõrvaldada vahemaadest tulenevad takistused ning tänavu saavad sarjas osaleda ka Läti ja Eesti elanikud.

Kui valiksõidus osalemine on sel aastal lihtsam, siis 16 parema hulka jõudmine hoopis keerulisem. Möödunud aastal tuli valiksõidus läbida üks kiire ring, nüüd peab näitama ka stabiilsust ja vastupidavust.

Valiksõidu tulemus läheb kirja alles pärast seda, kui osaleja suudab veatult läbida kolm ringi. Seejärel arvutab süsteem kolme järjestikuse kiirema ringi keskmise, mille alusel selgitataksegi 16 paremat. Tänavune valiksõit toimub Volkswagen Sciroccoga Riia Biķernieki ringrajal – mõistagi virtuaalselt.

Pikemalt loe virtuaalse võidusarja kohta Acceleristast.

Foto: Accelerista