Ford Kuga.Foto: Tootja
Tehnika
16. aprill 2019, 09:35

Uue põlvkonna Ford Kuga üllatab välimuse, kvaliteedi ja varustusega (1)

Kolmanda generatsiooni Ford Kuga erineb oma eelkäijatest nagu öö ja päev. Teatav tahumatus on asendunud elegantse joonega ning igas detailis on tunda läbimõeldud lähenemist. Kuga on esimene Fordi linnamaastur, mis põhineb globaalsel C2 platvormil ja mis saab ka elektriajami.

Aprilli alguses Amsterdamis toimunud Fordi suuresitluse üks peakangelasi oli linnamaastur Kuga, mis on jõudnud oma kolmanda generatsioonini. 2008. aastast toodetav kompaktne kõikjalsõitja on olnud tootja mudelivaliku üks populaarsemaid mudeleid.

Kui kogu Fordi mudelinimistut vaadata, leiame Kuga Euroopas kolmandalt kohalt Fiesta ja Focuse kannul. Mullu müüdi Euroopas 153 800 Kugat, mis teeb sellest Fordi SUV-de seas müüduima. Ühtlasi tänu Kugale kasvas Fordi kõikjalsõitjate müük 2018. aastal koguni viiendiku.

Uustulnuk on suur samm edasi moodsa autonduse suunas: uus platvorm, senisest täiesti erinev ning eristuv kujustus, detailideni lihvitud, kvaliteetse materjalikasutusega ruumikas sõitjateruum ning käepärane juhikoht koos väga pika juhiabide loeteluga on vaid üks osa uue Kuga positiivsest muutumismängust.

Märksa põnevam on vaadata mootorikatte alla: esimesena Fordi linnadžiipidest saab Kuga peale kõik uued jõuallikad, mis on tootja elektrifitseerimisstrateegia aluseks. Sealhulgas jõuab järgmisel aastal müügile Kuga täiselektriline versioon, millele lubatakse korralikku sõiduraadiust ja kiiret akulaadimise lahendust.

Kuga on praeguses kontekstis kõige elektrifitseeritum Fordi mudel ning ühtlasi esimene, mis on saadaval mahe-, pistiku- ja täishübriidversioonina.

Uue põlvkonna Ford Kuga kohta loe edasi Acceleristast.

Foto: Accelerista