Vanadest teksadest, mida enam kanda ei kõlba, saab nii mõndagi põnevat meisterdada.Foto: Leighann Renee / Unsplash
Nipid
15. mai 2021, 05:05

Ära viska ära! 6 nutikat varianti, mida teha vanade riiete ja kangastega

Säästes üksikuid sokke, kulunud teksasid või aukudega rätikuid sattumast prügimäele, säästad tegelikult ka oma kodukuludelt. Taaskasuta neid esemeid nutikalt ja keskkonnasõbralikult tagades endale puhtama heaolu ja paksema rahakoti.

Kes poleks aeg-ajalt avastanud järjekordset üksikut sokki oma paarilist ootamas! Kui paariline jääbki kadunuks, siis kasuta üksikut sokki lapina või tee sellest lõbus mänguasi, näiteks sokiloom.

Kampsuni soojus

Iga asja eluiga pikendab selle parandamine. Teine kord on aga just tore ja kordades praktilisem anda ühele asjale mitu uut elu. Suur kampsun on selle heaks näiteks. Selle varrukatest saad talvekuudeks soojad säärised jalgade ümber, kehaosast sussid ja siit-sealt peopesi säästva topsisoojendaja kuuma joogi ümber.

Mitmekülgne teksa

Teksa on väga tänuväärne materjal – kui tema eluiga kord jalas kandmisel ümber saab, siis ära rutta püksipaari kohe prügikasti viskama! Teksakangast saad meisterdada nii uhke ja vastupidava põlle, toredaid toolipatju ja -katteid kui ka näiteks taskutega lauamatte, millesse söögiriistad kenasti enne pidusööki sättida.

Pabersalvrätikute asemel

Vanad, aukude või suurte plekkidega, froteerätid, mis enam toas kasutamiseks ei kõlba, lõika tükkideks ning kasuta neid auto puhastamiseks, põrandamopile uueks lapiks või garaažis õliste käte puhastamiseks. Igatahes nutikam ja soodsam abivahend, kui pabersalvrätikud!

Lemmiksukkpükste uus elu

Küll on kahju, kui lemmikmustriga sukkpüksid jooksma hakkavad või katki kuluvad! Nendest saadud rõõmu saad jätkata, kui meisterdad sukkpükstest näiteks toreda peapaela, patsikummi või hoopis sibulahoidja kööginurka!

Kaunistused pidupäevaks

Suve- ja erinevate tähtpäevade hooaja hakul on õige aeg vaadata üle oma voodipesukapp – aukudest näritud või siit-sealt kulunud puuvillane või linane voodipesu on suurepärane alusmaterjal lintide ning vimplite õmblemiseks. Lilleliste kaunistustega dekoreeritud aed värskendab sedasi ka hallimaid suvepäevi!

Hea mõte: Kui vimplite tegemisest jääb kangast üle, õmble juurde ka mõned poe- ja puuviljakotid!