Foto: Pixabay
Tehnika
10. aprill 2019, 07:15

Liiklus+ pakub vanemale autole kaitset, aga pole odav (3)

Vanematele sõidukitele saab valida nüüd ka laiendatud kindlustuskaitset pakkuva Liiklus+ toote, mis peaks olema mõistlik valik juhul kui kasko ei osutu enam otstarbekaks. Accelerista võttis 2007. aasta Ford Fiesta ST ja võrdles Liiklus+ hinda kaskoga. Selgub, et uus toode polegi liiga odav.

Seesam on teadaolevalt ainuke kindlustusfirma, mis pakub vanematele sõiduautodele ja väikeveokitele laiendatud kindlustuskaitset. Toote nimi on Liiklus+ ja see peaks abiks olema juhul kui autole enam kaskokindlustust kas ei pakuta või on see arvestades sõiduki väärtust liiga kulukas.

Liiklus+ toodet saab osta 6 aastat ja vanematele tavakasutuses sõiduautodele või väikeveokitele ja pakett sisaldab ka kohustuslikku liikluskindlustust. Liiklus+ sobib neile, kes peale liisingu lõppemist kaskot ei soovi osta, kuid tahavad liiklusõnnetuse riski oma sõiduki suhtes maandada.

Kui kasko puhul saab autoomanik taotleda liikluskahju hüvitamist olenemata õnnetuse põhjustajast ning kohustusliku liikluskindlustusega tagatakse kolmandale osapoolele vara- ja isikukahju hüvitamine, siis Liiklus+ tuleb appi, kui klient on õnnetuses ise süüdi ja kahju tekib tema enda sõidukile.

Uue kindlustusega on kaetud liiklusõnnetuse risk põhjustajale ehk sõiduki kahjustumine kokkupõrkes teise sõidukiga. Kindlustusjuhtumiks on ka liiklusõnnetus jalakäijaga, ka hüvitatakse autoomanikule suurulukiga kokkupõrkel tekkinud kahjud.

Alati peab liiklusõnnetusel eksisteerima teine osapool. Seetõttu ei kata Liiklus+ loodusjõudude tekitatud kahjusid ja üksi kraavi või vastu posti sõitmisest tulenevaid kahjusid. Liiklus+ ei paku kaitset kuritegevuse vastu. Küll aga katab Liiklus+ kahjustunud või hävinud sõiduki pukseerimiskulud kuni 500 euro ulatuses nii Eestis kui väljaspool.

Accelerista hinnavõrdlusest aga selgus, et Liiklus+ tegelikult üleliia ägeda pakkumisena ei tundugi, vaid on kaskoga võrreldes – mis annab tunduvalt parema kaitse – üsna sarnases hinnaklassis.

Uuri kindlustuste hinnavõrdlust Acceleristast.

Foto: Accelerista