Foto on illustreeriv.Foto: Pixabay
Tehnika
9. aprill 2019, 14:47

IKKA JUHTUB: laps lukustas isa tahvelarvuti 47 aastaks (5)

Paljud vanemad mõistavad, et lapsele nutiseadme kätteandmine loob neile mõned väärtuslikud minutid rahu ja vaikust. Üks Washingtoni isa sai aga õppetunni, et kolmeaastast jõmpsikat ei tasu tahvelarvutiga üksi jätta, teatab LADbible.

Ameeriklane Evan Osnos andis oma kolmeaastasele pojale mängimiseks Apple'i tahvelarvuti. Mõne aja pärast andis poeg selle talle tagasi väikese probleemiga – iPad oli lukustatud rohkem kui 25,5 miljoniks minutiks. Suuremaks ühikuks arvestatuna teeb see kokku üle 47 aasta. 

Apple'i turvalukud lisavad iga valesti sisestatud parooli peale lukustusaega. Tähendab, et Evani poeg pidi tegema tõsist trükkimist, et lukustus nii kaugele jõuaks. Pereisa pöördus probleemiga ka Twitteri kogukonna poole.

Mõned kasutajad soovitasid Osnosel see aeg lihtsalt lõpuni oodata, kuid saabus ka asjalikke vastuseid. Tuleb välja, et sarnases situatsioonis soovitab Apple seadme tehasesätted taastada ehk reset teha. Kuid kui andmetest pole varukoopiat tehtud, võib nendega hüvasti jätta. Võib oletada, et lõpuks olid Evani ainsad võimalused: teha reset ja kaotada kõik andmed, osta uus iPad või oodata pool sajandit. 

Siit ka õppetund: tee alati nutiseadme andmetest varukoopia ning ära usalda kolmeaastast maimukest üksinda tahvelarvutisse.