Mälupulkade ohutu eemaldamine jääb minevikku.Foto: Pixabay
Tehnika
9. aprill 2019, 13:53

MICROSOFT KINNITAB: mälupulka ei pea enam ohutult eemaldama

Kindlasti oled kuulnud, et tehnikaeksperdid on soovitanud enne mälupulga arvutist välja tõmbamist see n-ö „ohutult eemaldada“. Microsoft kinnitab, et vähemalt operatsioonisüsteemi Windows 10 kasutades ei pea selle üle enam muretsema, vahendab The Verge.

Windows 10 quick removal funktsioon lubab USB mälupulka ohutult eemaldada ilma lisavaeva nägemata. Muidugi ei tohiks andmekandjat eemaldada siis, kui toimub aktiivne protsess (näiteks, kui laed faile mälupulgale). Quick removal muutus vaikimisi funktsiooniks tegelikult juba oktoobris, kui Windows 10 versioon 1809 avalikkuse ette jõudis. Nüüd on aga Microsoft hakanud IT-eksperte teavitama, et see laiema avalikkuseni jõuaks.

Siiski on veel Microsofti operatsioonisüsteemis olemas olemas vana tuttav funktsioon „Ohutu riistvara eemaldamine ja meedia väljutamine“. Selle olemasolu on ajanud paljusid kasutajaid segadusse. Võib aga üsna kindlalt väita, et USB mälupulga ohutu eemaldamine mitmesse kohta eelnevalt klikkides on ajalugu, ning on saanud asjaks, mille üle võib järgnev põlvkond vaid imestada.